În România, aflată sub proceduri de infringement din cauza neimplementării mai multor directive ce ţin de mediu, noul Cod Sivic a intrat în consultare publică.
Putem reduce ritmul defrişărilor la nivel global? Ce soluţii avem pentru a opri extinderea suprafeţelor deşertificate?
Statele membre și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la problema persistentă a defrișărilor.
Ne-am obişnuit să mergem la magazine şi să găsim acolo o gamă extrem de largă de mărfuri. Dar suntem oare conştienţi că, pentru multe dintre acestea, a fost nevoie de distrugerea unor suprafeţe uriaşe de pădure?
Pădurile lumii care adăpostesc 80% din biodiversitate, dispar. Defrişările pădurilor amenință populații întregi și subminează condițiile de viață pe Pământ. Defrişările care au loc în UE reprezintă 16% din defrișările globale.
În cadrul Pactului Verde European, Comisia Europeană a adoptat noi propuneri pentru oprirea distrugerii pădurilor, modernizarea sistemului de gestionare a deşeurilor şi însănătoşirea solurilor pentru oameni, natură şi obiectivele climatice.
Strategia va susține: Împăduririle și plantarea de copaci prin stabilirea unui calendar de a planta cel puțin 3 miliarde de copaci...
La începutul secolului al XX-lea, România era acoperită de păduri în proporție de 40,8%, în prezent acest procent a scăzut sub 30%...
Tăierile ilegale de păduri continuă în Romania, țară care are unul din cele mai vechi fonduri forestiere din Europa.
Comisia Europeană a lansat o noua platformă multipartită menită să contribuie la protejarea şi refacerea pădurilor la nivel mondial - un pas înainte în eforturile sale de combatere a defrişărilor.
Pe fondul preocupărilor tot mai intense pentru combaterea încălzirii globale, Comisia Europeană vine cu noi iniţiative pentru combaterea defrişărilor în lume.
La București, executivul ia decizii pentru combaterea defrișărilor ilegale, identificate între cauzele care potențează inundațiile în România.
A luat startul campania națională de împădurire a României, sub patronajul președintelui Klaus Iohannis.
Suprafeţele de pădure, la nivel global, au scăzut dramatic în ultimii ani.
Sindicaliştii din silvicultură au protestat în România, pe fondul intensificării cazurilor de agresiune asupra pădurarilor şi au cerut modificarea legislaţiei în domeniu.