Politica Agricolă Comună are nevoie de o finanțare adecvată. Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că fermierii cer fonduri pentru a-și achita ratele la bancă și pentru a acoperi costurile de producţie iar plățile directe trebuie să rămână un instrument la dispoziția fermierilor.
Securitatea alimentară depinde de găsirea unor soluții rapide și sustenabile, care să protejeze atât economia locală, cât și să creeze un cadru astfel încât cetățenii să aibă acces la alimente de calitate. În astfel de condiții, vaccinul pentru pesta porcină reprezintă o necesitate pentru țările membre UE.
Fermierii afectați de fenomene meteorologice nefavorabile din România și alte 4 state membre urmează să primească un sprijin de 120 milioane EUR din partea Comisiei Europene.
Abatoarele mobile trebuie să devină o realitate, pentru că, este clar, fermierul trebuie să aibă posibilitatea să-și valorifice propria producție și, de asemenea, și sacrificarea la poarta fermei, este de părere europarlamentarul român Daniel Buda.
Peste 80% din investițiile făcute de statele naționale, în diverse regiuni, sunt din fonduri europene.
Statutul de protecție a lupilor ar trebui să fie redus de la "strict" la doar "protejat", după propunerea Comisiei Europene.
Am discutat cu eurodeputatul Daniel Buda, PPE, despre bilanţul Parlamentului European şi alegerile europene din iunie 2024.
În multe state membre din Uniunea Europeană, o proporție relativ ridicată de agricultori are 65 de ani sau mai mult. Necesitatea reînnoirii generaționale în fermele Uniunii Europene este o realitate şi de aceea acest subiect a fost dezbătut şi în PE.
Mierea de albine este printre cele mai falsificate produse din UE , în condițiile în care o mare cantitate de miere provine din importuri din țări terțe.
Solidaritatea trebuie să se manifeste prin alocări financiare, nu doar prin declarații! Acesta este mesajul europarlamentarilor din statele membre UE aflate în proximitatea Ucrainei.
Invadarea Ucrainei de către Rusia a pus în pericol securitatea alimentară, în special din țările cu venituri mici, care depind de importurile de alimente și îngrășăminte.
Cunoaștem natura în care trăim? Cu alte cuvinte, suntem în stare să protejăm natura dacă nu o cunoaștem?
Noua politică agricolă comună (PAC) face ca agricultura în UE să fie mai echitabilă, mai ecologică și mai orientată spre rezultate.
Putem reduce ritmul defrişărilor la nivel global? Ce soluţii avem pentru a opri extinderea suprafeţelor deşertificate?
În mai 2020, Comisia și-a prezentat Strategia De la fermă la consumator, care constituie una dintre acțiunile-cheie din cadrul Pactului verde european.