În istoria arhitecturii române, numele Cerchez este întâlnit mai des decât altele. El provine de la trei familii de români de origine armeană și a fost purtat de nu mai puțin de cinci arhitecți importanți care au fost nu doar artiști, ci și oameni ai timpurilor lor: frații Grigore P. Cerchez și Nicolae P. Cerchez, frații Grigore G. Cerchez și Artaxerxe Cerchez și al cincilea, Hristea Cerchez.
Ţambalistul de renume internaţional, Giani Lincan, care trăieşte şi activează atât în România, cât şi în Olanda
În vestul Bucureștiului, în cartierul Crângași, se întinde cel mai mare lac artificial din capitala României.
Vă propunem astăzi un popas într-o zonă cu un peisaj încântător şi încărcată de istorie: comuna Potlogi, din sud-vestul judeţului Dâmboviţa (partea central-sudică a României), la aproximativ o oră de Bucureşti.
Vă invităm la Târgovişte, oraş aflat la 80 km sud-est de Bucureşti, municipiul de reşedinţă al judeţului Dâmboviţa.
După ce la mijlocul lunii august, 2021 de răţuşte de plastic erau lansate la apă la Cluj, pe Someş, numărul lor marcând exact depunerea candidaturii Clujului pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.
Vă invităm azi într-o călătorie prin satele româneşti. Răsfirate la altitudine, în vârf de munte, pe culmile dealurilor, în Delta Dunării, acestea reprezintă oricând o destinaţie potrivită pentru cei ce caută o vacanţă liniştită.
Ne îndreptăm azi spre sudul României către un punct de mare interes turistic în judeţul Dâmboviţa, cea mai vizitată peşteră din Munţii Bucegi.
Astăzi vă invităm în zona central-sudică a ţării, în judeţul Dâmboviţa.Aici, se află multe monumente istorice care îşi aşteaptă vizitatorii.
Destinaţia acestei ediţii este judeţul Dâmboviţa, cu municipiul Târgovişte şi cu repere ale zonei montane din partea nordică a acestui judet