Făina de porumb sau mălaiul este folosită pentru a face mămăligă, extrem de populară în bucătăria românească.
Specifică Olteniei, pâinea la ţest are o istorie milenară având la origine metodele folosite de populaţia dacică pentru coacerea turtelor din mei, secară şi grâu în interiorul unui vas de lut aşezat cu gura în jos pe vatra încinsă.
Specifică Olteniei, pâinea la ţest are o istorie milenară având la origine metodele folosite de populaţia dacică pentru coacerea turtelor din mei, secară şi grâu în interiorul unui vas de lut aşezat cu gura în jos pe vatra încinsă.
Specifică Olteniei, pâinea la ţest are o istorie milenară având la origine metodele folosite de populaţia dacă pentru coacerea turtelor din mei, secară şi grâu în interiorul unui vas de lut aşezat cu gura în jos pe vatra încinsă.
Specifică Olteniei, pâinea la ţest are o istorie milenară având la origine metodele folosite de populaţia dacă pentru coacerea turtelor din mei, secară şi grâu în interiorul unui vas de lut aşezat cu gura în jos pe vatra încinsă.
La jumătatea lunii septembrie, mai precis pe 14 septembrie, în calendarul religios este marcată Înălţarea Sfintei Cruci.
La jumătatea lunii septembrie, mai precis pe 14 septembrie, în calendarul religios este marcată Înălţarea Sfintei Cruci.
Recomandarea gastronomică pentru această săptămână este păstrăvul cu smântână, un preparat specific Bucovinei.
Recomandarea gastronomică pentru această săptămână este păstrăvul cu smântână, un preparat specific Bucovinei.