În decembrie 2010 era publicat în Monitorul Oficial al României legea care instituia Ziua Culturii Naționale, pe 15 ianuarie.
Anul 2025 începe cu lansarea proiectului cultural „Book.art.est” – o expoziție internațională și multidisciplinară dedicată cărții ca obiect de artă. Expoziția se desfășoară la Galeria Calderon Art Studio din centrul capitalei, începând cu 15 ianuarie până pe 8 februarie.
Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 4 mai, iar turul doi pe 18 mai - a stabilit, joi, Guvernul de coaliție PSD-PNL-UDMR de la București.
La mulţi ani şi la multe subiecte interesante! Începem noul an trecând în revistă câteva dintre iniţiativele inedite pe care vi le-am prezentat în rubricile anului trecut.
Un fir al continuității românești în Maramureșul istoric (Ucraina) - ceterașul Ion Șiman, care a primit în 2024 titlul de Tezaur uman viu, acordat de Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial al României.
Cea de a treizeci și una ediție a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România din București, cel mai cunoscut și mai longeviv eveniment românesc cu acest profil, se va deschide miercuri, 4 decembrie, în Pavilionul B2 Romexpo. Evenimentul este inițiat și organizat de Radio România, singura insțituție mass-media din lume care se implică într-o astfel de manieră activă în susținerea pieței naționale de carte.
Cultura română îl omagiază în anul 2024 pe unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai ei, este vorba despre istoricul și criticul literar Eugen Lovinescu.
În 2025, programul Erasmus+ al Uniunii Europene va sprijini schimburile de învățare în străinătate și parteneriatele de cooperare în domeniul educației, formării, tineretului și sportului cu aproximativ 5 miliarde de euro. Bugetul este cu 6,5% mai mare decât anul trecut.
Am redescoperit Republica Moldova după 15 ani de la ultima vizită. Vă invit să descoperim împreună istoria, cultura, locurile şi oamenii.
Institutul Cultural Român de la Londra organizează, pe 7 noiembrie, un eveniment dedicat memoriei marelui violinist român Eugene Sârbu, care s-a stins din viață în capitala Marii Britanii, pe 21 iulie 2024.
Cea de-a 34-a ediție a Festivalul Național de Teatru s-a desfășurat în săli de teatru și în diverse spații neconvenționale din București, constituindu-se într-un adevărat maraton, cu spectacole și multe alte evenimente.
București – gazda celui mai important eveniment dedicat conservării patrimoniului cultural din blocul comunitar.
Fostul secretar general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar avea un avans minim faţă de premierul român de stânga Marcel Ciolacu la primul tur al alegerilor prezidenţiale care vor avea loc în România, arată un sondaj de opinie realizat de institutul INSCOP Research.
Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a încheiat oficial cea de-a XV-a ediție a Programului de Tabere „ARC”, organizată în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și cu sprijinul Direcțiilor Județene pentru Tineret și Sport și al Patriarhiei Române.
La Sighișoara, are loc, în perioada 28.08 – 1.09.2024 un important festival european intercultural, ajuns la ediția a XX-a și care reunește reprezentanți ai 20 de etnii din România.