Autoritățile de aplicare a legii din statele membre ale UE și agențiile UE colaborează pentru a combate criminalitatea gravă și organizată în Europa.
Președinția belgiană a Consiliului și negociatorii PE au convenit provizoriu asupra a două regulamente pentru colectarea și utilizarea datelor despre pasagerii avioanelor, pentru a întări combaterea infracţiunilor grave și a terorismului în cadrul UE.
Ambasada Sustenabilității în România a realizat un studiu prin care a explorat cum percep românii siguranța zilei de mâine.
Comisia Europeană propune norme mai stricte pentru combaterea traficului de persoane - o formă de criminalitate aflată în continuă evoluție.
Aici puteţi asculta rubrica Aflăm pentru tine, ediţia din 20 ianuarie 2023.
Căsătoriile forțate și adopțiile ilegale ar urma să devină infracțiuni în Uniunea Europeană. Executivul comunitar solicită statelor membre ca aceste fapte să fie pedepsite penal ca parte a unor noi eforturi de combatere a traficului de ființe umane.
Klaus Iohannis, primit la Casa Albă de liderul american Donald Trump/ Măsuri mai aspre împotriva criminalităţii/ Cifre economice pozitive pentru România/ Echipe româneşti în cupele europene de fotbal
Autoritățile de la București propun pedepse mai aspre pentru infracţiunile grave contra persoanei, precum și îmbunătăţirea sistemului de urgență 112.
Comisia Europeană propune noi norme pentru a le permite autorităților polițienești și judiciare să obțină mai ușor și mai prompt probe electronice.
Ministerul român de Interne şi-a prezentat bilanţul pe 2016.
Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a anunţat că a scăzut semnificativ criminalitatea anul trecut, iar premierul Victor Ponta a afirmat că România este o ţară sigură datorită activităţii structurilor Ministerului de Interne.
Poliţia Română. şi-a prezentat bilanţul activităţii pe 2013, dar şi priorităţile pe 2014.