În urmă cu o săptămână, primăria comunei Peştişani din judeţul Gorj a orgnizat o nouă ediţie a unui festival care a căpătat popularitate, aceasta şi datorită unei tradiţii locale, de a mânca sarmale cu carne, în foi de varză în combaţie cu piftie.
În perioada iernii, în gospodăriile tradiţionale se pregătesc mâncăruri pe bază de peşte. Un motiv este că în 14 din cele 40 de zile ale postului Crăciunului pentru credincioşii ortodocşi este dezlegare la peşte
În perioada iernii, în gospodăriile tradiţionale se pregătesc mâncăruri pe bază de peşte. Un motiv este că în 14 din cele 40 de zile ale postului Crăciunului pentru credincioşii ortodocşi este dezlegare la peşte
În această ediţie, vă oferim câteva sugestii privind preparatele din crap. Cel mai rapide sunt crapul pe grătar sau crapul prăjit, dar există şi posibilitatea de a combina carnea de peşte cu legumele.
În această ediţie, vă oferim câteva sugestii privind preparatele din crap. Cel mai rapide sunt crapul pe grătar sau crapul prăjit, dar există şi posibilitatea de a combina carnea de peşte cu legumele.
Piftia este una dintre mâncărurile specifice Sărbătorilor de iarnă, fiind nelipsită de pe masa de Crăciun sau de Anul Nou. De Bobotează, există tradiţia ca să se consume piftie, grâu fiert şi vin roşu.
Piftia este una dintre mâncărurile specifice Sărbătorilor de iarnă, fiind nelipsită de pe masa de Crăciun sau de Anul Nou. De Bobotează, există tradiţia ca să se consume piftie, grâu fiert şi vin roşu.
Sunt multe modalităţi de a pregăti un crap: saramură, prăjit în tigaie, în cuptor, cu legume, deasupra unui strat de varză călită ori a unui strat de ceapă călită, ultimul fiind un preparat numit plachie.
Sunt multe modalităţi de a pregăti un crap: saramură, prăjit în tigaie, în cuptor, cu legume, deasupra unui strat de varză călită ori a unui strat de ceapă călită, ultimul fiind un preparat numit plachie.
Comunităţile de ruşi lipoveni, ucraineni şi sârbi din România sărbătoresc în această săptămână Crăciunul. Fiecare comunitate respectă tradiţiile, inclusiv cele gastronomice, care uneori poartă şi influenţa bucătăriei româneşti.
Comunităţile de ruşi lipoveni, ucraineni şi sârbi din România sărbătoresc în această săptămână Crăciunul. Fiecare comunitate respectă tradiţiile, inclusiv cele gastronomice, care uneori poartă şi influenţa bucătăriei româneşti.
Românii şi-au făcut un obicei de a ieşi la iarbă verde, ocazie cu care o parte îşi instalează grătare în zone special amenajate.
Românii şi-au făcut un obicei de a ieşi la iarbă verde, ocazie cu care o parte îşi instalează grătare în zone special amenajate.