Traseele și tururile cramelor românești sunt axate pe un singur obiectiv: cunoașterea regiunilor dedicate producției de vin și degustarea vinurilor.
Dacă vacanţele la munte sau la mare vi se par prea obişnuite, vă propunem astăzi să descoperiţi oferte de turism oenologic.
România are o ofertă bogată de podgorii întinse și crame frumoase, în care sunt depozitate adevărate comori pentru iubitorii de vin.
Județul Buzău este recunoscut datorită atracțiilor sale turistice, dar și datorită cramelor.
Ne îndreptăm azi spre sudul României și ajungem în Dobrogea. Aici, puteți accesa o nouă formă de turism care are succes în zonă, aceea bazată pe experiențe.
La vreme de toamnă, nimic nu e mai tentant decât să pornim pe drumul vinului.
Dacă vă place vinul și ați dori să vizitați cramele din România, însă nu știți exact ce presupune o astfel de vizită și unde să mergeți, ediția de azi a rubricii noastre va răspunde acestor întrebări.
Vă invităm astăzi să ne însoţiţi cu voie bună pe un drum al vinului, către nord-estul ţării, în judeţul Iaşi. Poposim la Cotnari, unul dintre cele mai mari târguri din Moldova, pe la 1560.
România este unul dintre principalii producători de vinuri din lume, clasându-se anul trecut pe locul 13 la nivel mondial şi pe locul şase în Uniunea Europeană ca nivel al cantităţii de vin realizate.
România se află pe locul al cincilea în Europa din punct de vedere al suprafeţei de teren cultivată cu viţă de vie şi între primii şase producători de vin de pe continent.