După sacrificarea rituală în ziua de Ignat, porcul nu era consumat integral în perioada Crăciunului.
Peste 166.300 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 45.100 de mijloace de transport au efectuat formalităţile pentru trecerea frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, în a treia zi de Crăciun, informează sâmbătă Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.
Pentru creștinii ortodocși de rit nou, greco-catolici și catolici din întreaga lume, inclusiv din România, majoritar ortodoxă, astăzi este a doua zi de Crăciun, sărbatoarea Nașterii lui Iisus Cristos, una dintre cele mai mari ale creștinătății.
Aflăm astăzi câteva oferte de Revelion în România. Pe lângă acestea, vom vorbi și despre experiențe inedite, cum ar fi întâlnirea cu struțul Baltazar, care se pregătește să devină emblema Văii Almăjului.
Poate părea surprinzător, dar primul brad îmbodobit de Crăciun datează, în România, doar din 1866, în treacăt fie spus unul din anii importanți din istoria românilor, fiindcă atunci începea o nouă eră, marcată de cel care avea să devină regele lor – Carol I.
Apanaj al germanicilor, obiceiul bradului împodobit de Crăciun s-a răspândit în România creștin-ortodoxă după jumătatea secolului 19.
Îi ziua de Ignat (20 decembrie), în România are loc sacrificarea rituală a porcului, din care vor fi obţinute preparatele tradiţionale pentru masa de Crăciun.
Sărbătoarea Crăciunului este una dintre cele mai iubite și mai așteptate din an. Este o perioadă a tradițiilor și a obiceiurilor transmise din generație în generație.
Aproape trei sferturi dintre români - 72% - sunt îngrijoraţi de creşterea preţurilor, iar mulți dintre ei spun că vor aloca un buget mai mic per achiziţie pentru sărbători, comparativ cu anul 2023, indică rezultatele 2024 Holiday Shopping Report, cel mai recent studiu derulat la nivel european.