Guvernul României a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislaţia naţională a Directivei Uniunii Europene 2041 din 2022.
Cetățenii europeni care desfășoară o activitate independentă fără angajați se pot uni pentru a purta negocieri colective, fără a încălca dreptul concurenței. Comisia Europeană a adoptat noi orientări în acest sens.
Este vacanță, avem griji mai puține și gândul ne zboară la zilele perfecte de concediu. Din toamnă însă, revenim la serviciu și este bine să știm, încă de pe acum, că lucrătorii din UE vor beneficia de condiții de muncă mai transparente și mai previzibile
Unul dintre cele mai neașteptate beneficii aduse de pandemie omului de rând a fost să întoarcă puțin armele în dinamica de muncă.
Ascultaţi aici Muncind în Europa, ediţia din 28 februarie 2022.
Precizările MMPS privind campania de informare a lucrătorilor sezonieri care aleg să muncească în străinătate
Lucrătorii români care muncesc în Germania în industria cărnii vor semna, de anul viitor, contracte de muncă direct cu angajatorii germani, şi nu cu intermediarii forţelor de muncă
Comisia Europeană a transmis statelor membre o serie de măsuri ce trebuie aplicate în regim de urgență pentru protejarea lucrătorilor sezonieri, vulnerabil în fața pandemiei de COVID-19.
Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, şi-a exprimat compasiunea faţă de toţi românii care muncesc sezonier în ţara sa şi...
MAE s-a autosesizat cu privire la situația unor cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea la o fermă agricolă din landul Austriei Inferioare şi care semnalau condiţii dificile de muncă şi nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale.
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că intenţionează să meargă în Italia şi Spania pentru a discuta cu românii care lucrează în...
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, și Inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Ucă, au făcut o vizită de lucru în Germania, pentru a verifica condiţiile românilor care muncesc ca lucrători sezonieri în agricultură.
Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord cu privire la extinderea listei substanțelor chimice cancerigene recunoscute la locul de muncă. Între acestea figurează şi gazele de evacuare ale motoarelor diesel.
Cetățenii UE/SEE sau ai Confederației Elvețiene au acces liber la piața muncii din România și pot fi angajați în aceleași condiții cu cetățenii români.
Comisia Europeană propune un set de măsuri economice prin care să crească transparența condițiilor de muncă pentru muncitori. Prin acestea, muncitorii vor primi informațiile de bază referitoate la așteptările pe care le au angajatorii de la ei.