Comitetul Economic și Social European a împlinit 65 de ani.
Viziunea CESE pentru COP28 este eliminarea decalajului în materie de acțiuni climatice cu ajutorul unei tranziții juste.
Aurel Laurențiu Plosceanu a fost ales noul vicepreședinte pentru comunicare al Comitetului Economic și Social European.
Comitetul Economic și Social European (CESE) a dezbătut în plenul din iulie proiectul de directivă al Comisiei de combatere a violenței bazate pe gen și a egalității de gen, în prezenţa Christinei Fabre, de la Institutul european pentru egalitate de gen.
Societatea civilă din UE joacă un rol activ în realizarea neutralității climatice, pe care UE s-a angajat să o atingă până în 2050 în cadrul Pactului verde european.
Oamenii de ştiinţă au căzut de acord că emisiile masive de dioxid de carbon generate de activitatea umană reprezintă o cauză majoră a acestor schimbări şi că ceva trebuie făcut până nu este prea târziu.
La sfârşitul lunii octombrie, Comitetul Economic şi Social European (CESE) şi-a ales noua conducere. Séamus Boland este noul preşedinte al grupului Diversitate Europa (Grupul III) şi a vorbit pentru Radio România despre misiunea sa.
CESE îşi începe noul mandat cu peste 40 % noi membri. Care e componenţa echipei şi care este rolul CESE am aflat de la Cristian Pîrvulescu, membru vechi, în Grupul al III-lea.
CE consideră că o mai bună integrare a migranţilor şi refugiaţilor este esenţială pentru coeziunea socială a Europei.
Premiul Societăţii Civile, ajuns la 12 ani, devine anul acesta “Premiul pentru solidaritate socială şi îşi aşteaptă canditaturile până la data de 13 septembrie. Isabel Cano, vice-preşedinta CESE, ne-a dat detalii.
În întâlnirile pe care le organizează, Comitetul Economic şi Social European (CESE) avertizează, din experienţele trecute, că trebuie evitate situaţiile în care cetăţenilor din UE li se cere părerea cu privire la aspecte ale funcţionării uniunii
România, Polonia, Ungaria, Franţa şi Austria sunt primele ţări monitorizate de CESE în privinţa respectării domniei legii şi a dreputurilor fundamentale ale cetăţenilor, după cum arată un raport preliminar dat presei la sfârşitul anului trecut.
Potrivit rezultatelor celui mai recent Eurobarometru, mai mult de trei din patru cetățeni consideră că moneda unică este benefică pentru Uniunea Europeană. Acesta este cel mai puternic sprijin înregistrat de la începerea sondajelor, în 2002.
Comitetul Economic și Social European (CESE) este un organ consultativ al Uniunii Europene, compus din 350 de membri, ce aparţin unuia dintre cele trei grupuri constitutive: angajatori (Grupul I), lucrători (Grupul II) şi Diversitate Europa
Comitetul Economic şi Social European organizează astăzi la Bruxelles o dezbatere pe tema crizei de locuinţe ieftine şi sociale din Uniunea Europeană