România se situează la media UE în privinţa absorbţiei fondurilor structurale.
În cadrul secțiunii Opinii, Institutul European din România a publicat un comentariu vizând prioritățile președinției maghiare a Consiliului Uniunii Europene.
Sărăcia nu a scăzut semnificativ în Uniunea Europeană în ultimii ani, iar cetățenii sunt pe bună dreptate îngrijorați. În prezent, sărăcia afectează aproximativ 20 de milioane de copii iar anumite grupuri sociale rămân mai expuse decât altele - tinerii, femeile, minoritățile etnice și migranții.
La Bruxelles a avut loc în perioada 9-12 octombrie 2023 a 21-a ediție a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor.
In Parlamentul European a avut loc o dezbatere referitoare la necesitatea coeziunii regulilor privind ajutoarele de stat și cele de minimis ale Uniunii Europene. Scopul este consolidarea pieței interne a UE pentru ca Europa să rămână competitivă.
Avem veşti bune de la Comisia Europeană: România va primi 31,5 miliarde de euro pentru coeziune, tranziție verde și digitală.
Consiliul Uniunii Europene a dat undă verde finală adoptării pachetului de coeziune pentru perioada financiară 2021-2027. Bugetul total este de 330 de miliarde de euro.
Evenimentul cel mai important pe care România îl va găzdui în calitate de deţinătoare a preşedinţiei rotative a Consilului Uniunii Europene este summitul de la Sibiu, de pe 9 mai.
Bugetul UE pe termen lung, denumit și cadrul financiar multianual (sau CFM), oferă un cadru stabil pentru execuția bugetului anual al UE. El...
Inovaţie, digitalizare, siguranţă cibernetică, protecţia datelor personale sunt unele dintre dezideratele decidenţilor europeni, pentru dezvoltarea sectorului digital.
Pentru România, viitorul cadru financiar multianual păstrează o importanță strategico-economică ce decurge din câteva date concrete:...
Politica de coeziune a Uniunii Europene şi fondurile sale reprezintă, în prezent, principala sursă de investiţii publice în multe state membre.