Comisia Europeană a acordat o nouă finanțare pentru dezvoltarea proiectelor care încurajează tranziția verde în Europa.
Degradarea solului ne amenință competitivitatea, securitatea alimentară, productivitatea agricolă, biodiversitatea și reziliența la fenomenele meteorologice extreme și la schimbările climatice, este concluzia unui raport publicat în această săptămână de Observatorul Uniunii Europene privind solul.
Evenimentele climatice extreme produse în Europa în ultima perioadă au adus în prim plan problemele cu care se confruntă domeniul agricol din cauza gestionării nesustenabile a resurselor naturale.
Comisia Europeană a făcut bilanțul strategiei privind parteneriatele internaționale, menită să consolideze reziliența pe plan extern și intern. Se estimează că prin această strategie, până în 2027, vor fi alocate până la 300 de miliarde EUR pentru investiții publice și private durabile.
Reunit în Plenară, Comitetul Economic şi Social European, a discutat despre necesitatea sporiri măsurilor deja prevăzute în legislaţia europeană pentru atingerea obiectivului reducerii emisiilor nete de gaze cu efect de seră cu 90 % până în 2040.
Jumătate din producția de energie electrică din acest an a Uniunii Europene a provenit din surse regenerabile, reiese dintr-un raport publicat, ieri, de Comisie. În plus, Uniunea a reușit să reducă la doar 18% dependența de gazul rusesc, iar consumul comunitar a scăzut semnificativ pe fondul măsurilor de eficientizare.
Record meteo în România – cel mai lung val de caniculă / Președintele României, Klaus Iohannis, la reuniunea CPE din Marea Britanie / Doi români în conducerea PE / Măsuri pentru gestionarea populației de urși din România / Preşedintele României i-a primit pe sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice
Dezinformarea ecologică îi afectează pe consumatori. Uniunea Europeană dorește să se asigure că informaţiile care apar pe etichetele produselor alimentare şi nealimentare sunt reale, iar practicile comerciale înşelătoare să fie interzise.
Războiul pornit de Rusia în Ucraina a dus la consumul a miliarde de litri de combustibil folosiți de vehiculele militare, aproape un milion de hectare de câmpuri și păduri incendiate, sute de elemente de infrastructură petrolieră și de gaz aruncate în aer și cantități uriașe de oțel și ciment folosite pentru a fortifica sute de kilometri de linii de front.
România a aprimit 1,1 miliarde de euro din cele aproape 3 miliarde pe care Uniunea Europeană le investește pentru sisteme energetice mai curate în zece țări membre. Banii provin din veniturile realizate din comercializarea certificatelor de emisii.
Încălzirea globală și sustenabilitatea sunt considerate probleme ale generațiilor tinere, care vor trebui să înfrunte o lume în care efectele schimbării climei devin tot mai evidente.
Comisia Europeană a fost invitată în Parlamentul European la un dialog pe teama sustenabilităţii agriculturii şi a remunerării echitabile a fermierilor.
Criza apei și secetele în Uniunea Europeană, ca urmare a crizei climatice mondiale, au generat discuţii aprinse în Parlamentul European.
În ediția de iarnă a revistei academice Romanian Journal of European Affairs a fost publicat un articol care analizează subiectul economiei circulare.
Uniunea Europeană s-a angajat să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050 şi a stabilit un prim obiectiv intermediar pentru 2030: reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% faţă de nivelurile din 1990.