Ascultă Live

Ascultă Radio România Internațional Live

ciuperci

Buzunare de porc cu ciuperci

Buzunare de porc cu ciuperci

Mâncărurile alese de la curţile domneşti şi de la cele boiereşti au fost menţionate de-a lungul timpului în scrierile unor cronicari sau, mai târziu, în cărţi de bucate care au necesitat o serioasă documentare din partea autorilor.

Buzunare de porc cu ciuperci
Preparate la grătar

Preparate la grătar

Românii şi-au făcut un obicei de a ieşi la iarbă verde, iar unii dintre ei să îşi instaleze grătarele în zone special amenajate.

Preparate la grătar
Preparate la grătar

Preparate la grătar

Românii şi-au făcut un obicei de a ieşi la iarbă verde, iar unii dintre ei să îşi instaleze grătarele în zone special amenajate.

Preparate la grătar
Zacusca

Zacusca

Se consumă rece, întinsă pe o felie de pâine sau într-o formă de minitartă, modelată din aluat crocant, motiv pentru care îşi găseşte loc şi pe platourile de aperitive reci.

Zacusca
Zacusca

Zacusca

Se consumă rece, întinsă pe o felie de pâine sau într-o formă de minitartă, modelată din aluat crocant, motiv pentru care îşi găseşte loc şi pe platourile de aperitive reci.

Zacusca
Tocăniţă de ciuperci

Tocăniţă de ciuperci

În această ediție, vă prezentăm rețete de tocăniță de ciuperci, o mâncare sau o garnitură pe care o întâlnim în special în zone cu tradiție în recoltara acestora.

Tocăniţă de ciuperci
Tocăniţă de ciuperci

Tocăniţă de ciuperci

În această ediție, vă prezentăm rețete de tocăniță de ciuperci, o mâncare sau o garnitură pe care o întâlnim în special în zone cu tradiție în recoltara acestora.

Tocăniţă de ciuperci
Ciorbă de varză

Ciorbă de varză

S-a intrat în Postul Paştelui, o perioadă de 40 de zile în care credincioşii ortodocşi consumă, cu excepţia câtorva zile, doar mâncăruri din legume, fără carne şi fără adaosuri de produse lactate.

Ciorbă de varză
Ciorbă de varză

Ciorbă de varză

S-a intrat în Postul Paştelui, o perioadă de 40 de zile în care credincioşii ortodocşi consumă, cu excepţia câtorva zile, doar mâncăruri din legume, fără carne şi fără adaosuri de produse lactate.

Ciorbă de varză
Sarmale de post

Sarmale de post

Întâlnite în tot spaţiul balcanic, dar revendicate de fiecare ţară, sarmalele îşi au originea în bucătăria turcească de unde au înprumutat şi numele, pentru că în turcă li se spune sarmak.

Sarmale de post
Sarmale de post

Sarmale de post

Întâlnite în tot spaţiul balcanic, dar revendicate de fiecare ţară, sarmalele îşi au originea în bucătăria turcească de unde au înprumutat şi numele, pentru că în turcă li se spune sarmak.

Sarmale de post
Sfecla roşie în mâncăruri

Sfecla roşie în mâncăruri

Nu este una dintre vedetele bucătăriei româneşti, fiind folosită mai puţin la mâncăruri şi mai mult la salate.

Sfecla roşie în mâncăruri
Sfecla roşie în mâncăruri

Sfecla roşie în mâncăruri

Nu este una dintre vedetele bucătăriei româneşti, fiind folosită mai puţin la mâncăruri şi mai mult la salate.

Sfecla roşie în mâncăruri
Preparate din praz

Preparate din praz

Pe măsură ce vremea se încălzeşte, în pieţe apar tot mai multe legume proaspete folosite în preparate specifice pentru postul Paştelui.

Preparate din praz
Preparate din praz

Preparate din praz

Pe măsură ce vremea se încălzeşte, în pieţe apar tot mai multe legume proaspete folosite în preparate specifice pentru postul Paştelui.

Preparate din praz

Parteneri

Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român
Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS
Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online
Institului European din România Institului European din România
Institutul Francez din România – Bucureşti Institutul Francez din România – Bucureşti
Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național de Artă al României
Le petit Journal Le petit Journal
Radio Prague International Radio Prague International
Muzeul Național de Istorie a României Muzeul Național de Istorie a României
ARCUB ARCUB
Radio Canada International Radio Canada International
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
SWI swissinfo.ch SWI swissinfo.ch
UBB Radio ONLINE UBB Radio ONLINE
Strona główna - English Section - polskieradio.pl Strona główna - English Section - polskieradio.pl
creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti
italradio italradio
Institutul Confucius Institutul Confucius
BUCPRESS - știri din Cernăuți BUCPRESS - știri din Cernăuți

Afilieri RRI

Euranet Plus Euranet Plus
AIB | the trade association for international broadcasters AIB | the trade association for international broadcasters
Digital Radio Mondiale Digital Radio Mondiale
News and current affairs from Germany and around the world News and current affairs from Germany and around the world
Comunità radiotelevisiva italofona Comunità radiotelevisiva italofona

Furnizori de servicii de difuzare/redifuzare

RADIOCOM RADIOCOM
Zeno Media - The Everything Audio Company Zeno Media - The Everything Audio Company