De câteva zile s-a intrat în postul Paştelui, o perioadă de 7 săptămâni în care, cu mici excepţii, sunt consumate doar mâncăruri din legume şi fructe conservate.
Având influenţe ale bucătăriei maghiare şi austriece, regiunea istorică a Maramureşului se remarcă printr-o mulţime de supe şi ciorbe, adunate sub termenul de zămuri, precum şi prin multe alte preparate.
Având influenţe ale bucătăriei maghiare şi austriece, regiunea istorică a Maramureşului se remarcă printr-o mulţime de supe şi ciorbe, adunate sub termenul de zămuri, precum şi prin multe alte preparate.
Mâncărurile pe bază de carne de porc şi varză, dulce sau murată, sunt des întâlnite în bucătăria românească.
Mâncărurile pe bază de carne de porc şi varză, dulce sau murată, sunt des întâlnite în bucătăria românească.
Gastronomia este influenţată de climă, de ceea ce se cultivă în zonă şi, nu în ultimul rând, de specificul şi de intensitatea muncii.
Gastronomia este influenţată de climă, de ceea ce se cultivă în zonă şi, nu în ultimul rând, de specificul şi de intensitatea muncii.
Creştinii ortodocşi se pregătesc să sărbătorească Paştele, o săptămână mai tâziu faţă de catolici.
Creştinii ortodocşi se pregătesc să sărbătorească Paştele, o săptămână mai tâziu faţă de catolici.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie specifică, cu preparate pe care nu le întânim în celelalte provincii româneşti.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie specifică, cu preparate pe care nu le întânim în celelalte provincii româneşti.
La sfârşitul acestei săptămâni, în localitatea Crişan este organizată prima ediţie a Sărbătorii Borşului de Peşte.
La sfârşitul acestei săptămâni, în localitatea Crişan este organizată prima ediţie a Sărbătorii Borşului de Peşte.
Spre deosebire de celelalte provincii româneşti, Transilvania se remarcă printr-o preparate cu multe calorii, în care predomină carnea de porc şi preparatele din carne de porc.
Spre deosebire de celelalte provincii româneşti, Transilvania se remarcă printr-o preparate cu multe calorii, în care predomină carnea de porc şi preparatele din carne de porc.