Preţurile locuinţelor în cele 27 de state membre UE au crescut cu 0,3% în trimestrul doi din 2023, comparativ cu trimestrul 1, dar au scăzut cu 1,1% faţă de trimestrul 2 din 2022.
Prețul locuințelor a scăzut în al doilea trimestru față de aceeași periodă din 2022. Costurile rămân foarte ridicate, iar țări precum Germania se confruntă cu o cerere mult peste oferta imobiliară.
Aproape 550.000 de metri pătraţi de spații logistice și industriale au fost închiriați de companii în prima jumătate a acestui an.
Garsonierele reprezintă categoria cu cea mai mare cerere pentru închiriere în ultimii 10 ani în România, astfel că în luna mai 2023 chiria medie lunară a ajuns la 331 de euro.
Preţurile locuinţelor în Uniunea Europeană au înregistrat, în perioada octombrie-decembrie 2022, prima scădere din ultimii 8 ani.
Cele mai scumpe chirii în Bucureşti sunt în zonele Pipera, Aviaţiei şi Floreasca (din partea de nord, în dezvoltare accelerată), arată Barometrul întocmit de către o platformă imobiliară.
Rata de neocupare a birourilor moderne, construite în ultimii 10 ani în Bucureşti, se situează la aproximativ 10%, faţă de aproape 18% pentru clădirile care au fost livrate până în 2012, conform unei companii de consultanţă imobiliară.
Prețul locuințelor și chiriile continuă să se mărească în statele Uniunii Europene, cu dublări de prețuri în ultimul deceniu pentru șapte țări membre.
Prețul locuințelor este în continuă creștere în Uniunea Europeană. În România, locuințele s-au scumpit cu 3% față de anul trecut.
România se numără printre statele UE cu cele mai mari creșteri ale prețurilor la locuințe în ultimele trei luni.
Preţul locuinţelor din marile oraşe ale României va continua să crească şi în acest an, spun specialiştii în domeniul imobiliar, care susţin că în 2020 trebuie să ne aşteptăm la o creştere între 10 şi 20% a costurilor locuinţelor noi.
Toamna, chiriile cresc mai ales în oraşele centre universitare. Cea mai mare creştere a chiriilor este în Cluj, în timp ce în Capitală acestea par să se menţină aproape la fel ca anul trecut
Fiecare început de octombrie marchează, prin tradiție, și debutul unui nou an universitar.