Uniunea Europeană a alocat, anul trecut, peste 380 de miliarde de euro pentru cercetare. În rândul statelor membre, România are cea mai mică sumă acordată cercetării ca procent din PIB.
Migraţia de la oraș la sat este un fenomen social în expansiune în România. Fenomenul este explorat în documentarul „În căutarea paradisului pierdut”.
Rezidența9 găzduieşte expoziția "Una din Trei", un dialog artistic deschis și empatic despre infertilitate și pierderea de sarcină.
Comisia Europeană finanțează proiecte care au un beneficiu dublu: stimularea cercetării și inovării și aplicarea noilor descoperiri în sănătate.
Global Gateway este strategia europeană pentru a stimula conexiunile inteligente, curate și sigure în sectoarele digital, energetic și de transport și pentru a consolida sistemele de sănătate, educație și cercetare din întreaga lume.
Ideea producerii de carne în laborator nu este una nouă, a apărut în urmă cu mai bine de două decenii, pornind de la o misiune practică - NASA a finanţat un studiu la acel moment în ideea de a găsi soluţii pentru a asigura hrana astronauţilor.
Investiţiile, comerţul, gestionarea apei, securitatea, migraţia şi dezvoltarea umană se află printre temele majore ale Parteneriatului Strategic pe care Uniunea Europeană l-a convenit recent cu Egiptul.
Excelența cercetării românești, recunoscută și premiată la București (aspecte sonore de la Gala Cercetării românești, organizată de...
Conform estimărilor recente, aproximativ jumătate din creșterea preconizată a investițiilor publice dintre 2019 și 2025 rezultă din investiții finanțate de la bugetul Uniunii Europene, în special prin Mecanismul de redresare și reziliență.
Finanțarea europeană pentru activitățile de cercetare și inovare trebuie ajustată, nu doar în ceea ce privește sumele totale, ci și în ceea ce privește durata anumitor programe și granturi.
În contextul geopolitic complex actual, deschiderea și cooperarea fără frontiere în sectorul cercetării și inovării pot fi exploatate și transformate în vulnerabilități.
Politica industrială a UE ar trebui să țină seama însă de cerințele și caracteristicile specifice ale fiecărui sector în parte.
Uniunea Europeană şi India au semnat recent un Acord pe tema semiconductorilor, care stabileşte cadrul de colaborare pentru construirea unor lanţuri de aprovizionare solide şi pentru activităţile comune în domeniul cercetării şi inovării.
Bugetul Uniunii Europene pe anul viitor a fost adoptat, în cvasiunanimitate, de Parlamentul European reunit în sesiune plenară la Strasbourg.
Bugetul UE pe anul viitor a fost adoptat de Parlamentul European. Negociatorul-şef al bugetului a fost europarlamentarul român Siegfried Mureşan.