Mai animată ca oricând trebuie să să fie în aceste zile Valea Arieşului Mic din Munţii Apuseni, pentru că sunt mulţi cei care trec pe aici în drumul lor spre Târgul de fete de pe Muntele Găina...
Dovleceii sunt folosiţi, în general, la multe preparate şi mâncăruri.
Dovleceii sunt folosiţi, în general, la multe preparate şi mâncăruri.
Stufatul de miel este o mâncare foarte gustoasă, pregătită în perioada zilelor de Paşte sau ulterior.
Stufatul de miel este o mâncare foarte gustoasă, pregătită în perioada zilelor de Paşte sau ulterior.
Ziua de Bunavestire şi cea de Florii sunt singurele din perioada Postului Paştelui când creştinii ortodocşi au dezlegare la peşte, în rest fiind restricţie totală la alimentele de origine animală.
Ziua de Bunavestire şi cea de Florii sunt singurele din perioada Postului Paştelui când creştinii ortodocşi au dezlegare la peşte, în rest fiind restricţie totală la alimentele de origine animală.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie cu puternice influenţe orientale datorită minorităţii turco-tătare.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie cu puternice influenţe orientale datorită minorităţii turco-tătare.
Am prezentat mai rar vechi rețete, uitate, redescoperite sau reinventate. Una dintre acestea este friptura de vacă .
Am prezentat mai rar vechi rețete, uitate, redescoperite sau reinventate. Una dintre acestea este friptura de vacă .
Ciorba de perişoare este una dintre cele mai apreciate mâncăruri ale bucătăriei româneşti.
Ciorba de perişoare este una dintre cele mai apreciate mâncăruri ale bucătăriei româneşti.
În urmă cu câteva zile, mai precis sâmbătă, 28 mai, americanii au marcat Ziua Naţională a Burgerului.
În urmă cu câteva zile, mai precis sâmbătă, 28 mai, americanii au marcat Ziua Naţională a Burgerului.