Ascultă Live

Ascultă Radio România Internațional Live

carne

Untură de porc

Untură de porc

Untura de porc este obţinută de obicei după sacrificarea tradiţională a porcului, în perioada Crăciunului. În mediul rural, untura de porc este folosită pentru prăjit în loc de ulei şi, mai mult de cât atât, pentru aluaturi sau pentru conservarea preparat

Untură de porc
Mâncăruri cu varză şi carne

Mâncăruri cu varză şi carne

Combinaţia de varză cu carne este foarte utilizată în bucătăria românească. Din foi de varză şi din carne tocată se pot obţine sarmalele, considerate reprezentative pentru bucătăria românească.

Mâncăruri cu varză şi carne
Mâncăruri cu varză şi carne

Mâncăruri cu varză şi carne

Combinaţia de varză cu carne este foarte utilizată în bucătăria românească. Din foi de varză şi din carne tocată se pot obţine sarmalele, considerate reprezentative pentru bucătăria românească.

Mâncăruri cu varză şi carne
Ardei umpluţi

Ardei umpluţi

Ardeii umpluţi fie cu orez, ciuperci sau carne tocată reprezintă un preparat savuros. Nu trebuie să petreceţi timp îndelungat în bucătărie pentru prepararea lor, care este şi destul de simplă.

Ardei umpluţi
Ardei umpluţi

Ardei umpluţi

Ardeii umpluţi fie cu orez, ciuperci sau carne tocată reprezintă un preparat savuros. Nu trebuie să petreceţi timp îndelungat în bucătărie pentru prepararea lor, care este şi destul de simplă.

Ardei umpluţi
Scandalul cărnii infestate
În actualitate 13.03.2014

Scandalul cărnii infestate

În România, evaziunea din domeniul cărnii rămâne printre cele mai mari, după cele de la fructe şi legume sau cereale.

Scandalul cărnii infestate
Tocană

Tocană

Fiecare provincie a României are mâncăruri specifice sau cu denumiri de origine, precum vinurile. Amestec de bucăţi de carne şi cartofi în sos, tocana sau tocăniţa este însoţită uneori de denumirea de origine.

Tocană
Tocană

Tocană

Fiecare provincie a României are mâncăruri specifice sau cu denumiri de origine, precum vinurile. Amestec de bucăţi de carne şi cartofi în sos, tocana sau tocăniţa este însoţită uneori de denumirea de origine.

Tocană
Pomana porcului

Pomana porcului

Mai sunt doar câteva zile până la Ignat (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.

Pomana porcului
Pomana porcului

Pomana porcului

Mai sunt doar câteva zile până la Ignat (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.

Pomana porcului
Preparate tradiţionale din carne de pasăre

Preparate tradiţionale din carne de pasăre

În tradiţia populară românească, Lăsata Secului este un prilej de reunire a familiei. Copiii îşi vizitează părinţii, finii trebuie să îi viziteze pe naşi, iar acest obicei este, de fapt, o petrecere în familie, cu preparate speciale precum piftie, friptur

Preparate tradiţionale din carne de pasăre
Preparate tradiţionale din carne de pasăre

Preparate tradiţionale din carne de pasăre

În tradiţia populară românească, Lăsata Secului este un prilej de reunire a familiei. Copiii îşi vizitează părinţii, finii trebuie să îi viziteze pe naşi, iar acest obicei este, de fapt, o petrecere în familie, cu preparate speciale precum piftie, friptur

Preparate tradiţionale din carne de pasăre
Mâncăruri cu varză şi carne tocată

Mâncăruri cu varză şi carne tocată

Pentru că este vremea când varza se găseşte din abundenţă în pieţe şi când aceasta este pusă în saramură pentru a fi acrită, vă propunem un inedit itinerariu prin România.

Mâncăruri cu varză şi carne tocată
Mâncăruri cu varză şi carne tocată

Mâncăruri cu varză şi carne tocată

Pentru că este vremea când varza se găseşte din abundenţă în pieţe şi când aceasta este pusă în saramură pentru a fi acrită, vă propunem un inedit itinerariu prin România.

Mâncăruri cu varză şi carne tocată
Din nou despre siguranţa alimentară
În actualitate 01.11.2013

Din nou despre siguranţa alimentară

Un nou caz de substituire a cărnii de vită cu carne de cal pune în discuţie probitatea unor producători români, dar şi siguranţa alimentară în Europa, în general.

Din nou despre siguranţa alimentară

Parteneri

Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român
Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS
Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online
Institului European din România Institului European din România
Institutul Francez din România – Bucureşti Institutul Francez din România – Bucureşti
Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național de Artă al României
Le petit Journal Le petit Journal
Radio Prague International Radio Prague International
Muzeul Național de Istorie a României Muzeul Național de Istorie a României
ARCUB ARCUB
Radio Canada International Radio Canada International
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
SWI swissinfo.ch SWI swissinfo.ch
UBB Radio ONLINE UBB Radio ONLINE
Strona główna - English Section - polskieradio.pl Strona główna - English Section - polskieradio.pl
creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti
italradio italradio
Institutul Confucius Institutul Confucius
BUCPRESS - știri din Cernăuți BUCPRESS - știri din Cernăuți

Afilieri RRI

Euranet Plus Euranet Plus
AIB | the trade association for international broadcasters AIB | the trade association for international broadcasters
Digital Radio Mondiale Digital Radio Mondiale
News and current affairs from Germany and around the world News and current affairs from Germany and around the world
Comunità radiotelevisiva italofona Comunità radiotelevisiva italofona

Furnizori de servicii de difuzare/redifuzare

RADIOCOM RADIOCOM
Zeno Media - The Everything Audio Company Zeno Media - The Everything Audio Company