Ciorba de perişoare este una dintre cele mai apreciate mâncăruri ale bucătăriei româneşti.
Ciorba de perişoare este una dintre cele mai apreciate mâncăruri ale bucătăriei româneşti.
Mititeii reprezintă un fel de mâncare revendicat de bucătăria românească, dar care îşi găsesc echivalent în bucătăria balcanică.
Mititeii reprezintă un fel de mâncare revendicat de bucătăria românească, dar care îşi găsesc echivalent în bucătăria balcanică.
În această ediţie, continuăm să acordăm atenţie unor preparate din carne de porc pentru că, nu-i aşa?, este posibil ca să mai fi rămas ceva în congelator după sacrificarea rituală a porcului, în zilele premergătoare Crăciunului.
În această ediţie, continuăm să acordăm atenţie unor preparate din carne de porc pentru că, nu-i aşa?, este posibil ca să mai fi rămas ceva în congelator după sacrificarea rituală a porcului, în zilele premergătoare Crăciunului.
Este o tradiţie ca, la început de toamnă, la vremea culesului viei, românii să mănânce pastramă de oaie şi să bea must, zeama rezultată din stoarcerea boabelor de struguri sau tulburel, acel vin nou care nu s-a limpezit şi care nu s-a oprit din fiert.
Este o tradiţie ca, la început de toamnă, la vremea culesului viei, românii să mănânce pastramă de oaie şi să bea must, zeama rezultată din stoarcerea boabelor de struguri sau tulburel, acel vin nou care nu s-a limpezit şi care nu s-a oprit din fiert.
Vara este anotimpul celor mai multe serbări câmpeneşti, ocazii de a asculta muzică tradiţională, dar de a petrece alături de familie şi de prieteni.
Vara este anotimpul celor mai multe serbări câmpeneşti, ocazii de a asculta muzică tradiţională, dar de a petrece alături de familie şi de prieteni.
Pentru români, o ieşire la iarbă verde este, de multe ori, o ocazie de a instala un grătar dar numai în zone special amenajate, conform legii picnicului.
Pentru români, o ieşire la iarbă verde este, de multe ori, o ocazie de a instala un grătar dar numai în zone special amenajate, conform legii picnicului.
Vă prezentăm astăzi un preparat pe care îl putem întâlni în toate regiunile României - tochitura.
Vă prezentăm astăzi un preparat pe care îl putem întâlni în toate regiunile României - tochitura.
De 1 Mai, românii şi-au făcut un obicei de a ieşi la iarbă verde şi de a pune pe grătar carne, cârnaţi şi mititei. Având acest pretext, în această ediţie vă prezentăm modul de preparare a mititeilor.