Ciorba de perişoare este una dintre cele mai apreciate mâncăruri ale bucătăriei româneşti.
Ciorba de perişoare este una dintre cele mai apreciate mâncăruri ale bucătăriei româneşti.
Fiecare provincie a României are mâncăruri specifice sau cu denumiri de origine, precum vinurile.
Fiecare provincie a României are mâncăruri specifice sau cu denumiri de origine, precum vinurile.
Ardeiul gras, ardeii kapia şi gogoşarii fac parte din generoasa ofertă de toamnă din pieţele agroalimentare din România.
Ardeiul gras, ardeii kapia şi gogoşarii fac parte din generoasa ofertă de toamnă din pieţele agroalimentare din România.
Cultivate încă din secolul 12 înainte de Hristos în Egiptul antic, bamele sunt prezente astăzi în bucătăria meridională, în special în Grecia şi Turcia.
Cultivate încă din secolul 12 înainte de Hristos în Egiptul antic, bamele sunt prezente astăzi în bucătăria meridională, în special în Grecia şi Turcia.
Până la apariția primelor verdețuri folosite la mâncărurile pregătite la început de primăvară, în gospodăria tradițională erau și încă sunt folosite alimentele păstrate în beci
Până la apariția primelor verdețuri folosite la mâncărurile pregătite la început de primăvară, în gospodăria tradițională erau și încă sunt folosite alimentele păstrate în beci
Mâncărurile pe bază de carne de porc şi varză, dulce sau murată, sunt des întâlnite în bucătăria românească.
Mâncărurile pe bază de carne de porc şi varză, dulce sau murată, sunt des întâlnite în bucătăria românească.
Vara este anotimpul celor mai multe serbări câmpeneşti, ocazii de a asculta muzică tradiţională, dar și de a petrece alături de familie şi de prieteni.
Vara este anotimpul celor mai multe serbări câmpeneşti, ocazii de a asculta muzică tradiţională, dar și de a petrece alături de familie şi de prieteni.
Întâlnite frecvent în România, chiftelele sunt preparate din carne tocată sau din legume, cu formă rotundă, aplatizată sau alungită, care au fost prăjite în grăsime.