Întâlnite frecvent în România, chiftelele sunt preparate din carne tocată de porc, cu formă rotundă, aplatizată sau alungită, prăjite în grăsime, adică în ulei sau în untură.
De 1 mai sau de Arminden, era obiceiul ca porţile şi ferestrele gospodăriei tradiţionale să fie împodobite cu ramuri verzi ca o protejare a recoltelor, a animalelor, a viilor şi livezilor.
De 1 mai sau de Arminden, era obiceiul ca porţile şi ferestrele gospodăriei tradiţionale să fie împodobite cu ramuri verzi ca o protejare a recoltelor, a animalelor, a viilor şi livezilor.
Din zestrea gastronomică a Banatului fac parte şi cârnaţii. Unii dintre ei având chiar denumirea de origine a acestei provincii.
Din zestrea gastronomică a Banatului fac parte şi cârnaţii. Unii dintre ei având chiar denumirea de origine a acestei provincii.
Pesta porcină africană a făcut ravagii, în ultimii doi ani, în România.
Spre deosebire de celelalte provincii româneşti, Transilvania se remarcă printr-o preparate cu multe calorii, în care predomină carnea de porc şi preparatele din carne de porc.
Spre deosebire de celelalte provincii româneşti, Transilvania se remarcă printr-o preparate cu multe calorii, în care predomină carnea de porc şi preparatele din carne de porc.
În această săptămână, mai precis marţi, 28 mai, a fost marcată Ziua Internaţională a burgerului, un preparat care a devenit popular şi în România şi care este, putem spune, vârful de lance al restaurantelor de tip fast-food.
În această săptămână, mai precis marţi, 28 mai, a fost marcată Ziua Internaţională a burgerului, un preparat care a devenit popular şi în România şi care este, putem spune, vârful de lance al restaurantelor de tip fast-food.
Banatul are o gastronomie distinctă, puternic influenţată de cea austro-ungară.
Banatul are o gastronomie distinctă, puternic influenţată de cea austro-ungară.
Mâncărurile pe bază de carne de porc şi varză, dulce sau murată, sunt des întâlnite în bucătăria românească.
Mâncărurile pe bază de carne de porc şi varză, dulce sau murată, sunt des întâlnite în bucătăria românească.
MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că Autoritatea locală pentru Siguranța Alimentară a luat măsuri în scopul prevenirii pătrunderii pe teritoriul țării a virusului pestei porcine africane.