Ziua Naţională a României(marcată la 1 Decembrie) pare să iasă din canoanele bisericeşti legate de postul Crăciunului, deoarece a devenit un obicei ca la festivităţile organizate în majoritatea oraşelor să fie pregătită mâncare de fasole cu ciolan afumat.
Ziua Naţională a României(marcată la 1 Decembrie) pare să iasă din canoanele bisericeşti legate de postul Crăciunului, deoarece a devenit un obicei ca la festivităţile organizate în majoritatea oraşelor să fie pregătită mâncare de fasole cu ciolan afumat.
Este o mâncare specifică verii şi toamnei, atunci când se găsesc cele mai multe legume în stare proaspătă.
Este o mâncare specifică verii şi toamnei, atunci când se găsesc cele mai multe legume în stare proaspătă.
Mai animată ca oricând trebuie să să fie în aceste zile Valea Arieşului Mic din Munţii Apuseni, pentru că sunt mulţi cei care trec pe aici în drumul lor spre Târgul de fete de pe Muntele Găina...
Mai animată ca oricând trebuie să să fie în aceste zile Valea Arieşului Mic din Munţii Apuseni, pentru că sunt mulţi cei care trec pe aici în drumul lor spre Târgul de fete de pe Muntele Găina...
După sacrificarea rituală în ziua de Ignat, porcul nu era consumat integral în perioada Crăciunului, gospodarii rămânând cu slănină, cârnaţi şi şuncă pe care le conservau prin sărare, prăjire şi afumare.
După sacrificarea rituală în ziua de Ignat, porcul nu era consumat integral în perioada Crăciunului, gospodarii rămânând cu slănină, cârnaţi şi şuncă pe care le conservau prin sărare, prăjire şi afumare.
Între ziua de Ignat (20 decembrie), atunci când are loc sacrificarea rituală a porcului şi cea de Crăciun, este timp suficient pentru a obţine preparate tradiţionale, care sunt puse pe platoul cu aperitive reci.
Între ziua de Ignat (20 decembrie), atunci când are loc sacrificarea rituală a porcului şi cea de Crăciun, este timp suficient pentru a obţine preparate tradiţionale, care sunt puse pe platoul cu aperitive reci.
În urmă cu câteva zile, mai precis sâmbătă, 28 mai, americanii au marcat Ziua Naţională a Burgerului.
În urmă cu câteva zile, mai precis sâmbătă, 28 mai, americanii au marcat Ziua Naţională a Burgerului.
La sfîrşitul acestei săptămâni, mai precis duminică, 20 decembrie, este Ignatul, ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
La sfîrşitul acestei săptămâni, mai precis duminică, 20 decembrie, este Ignatul, ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
Întâlnite frecvent în România, chiftelele sunt preparate din carne tocată de porc, cu formă rotundă, aplatizată sau alungită, prăjite în grăsime, adică în ulei sau în untură.