Ascultă Live

Ascultă Radio România Internațional Live

carne de porc

Tradiţie de Ziua Naţională

Tradiţie de Ziua Naţională

Ziua Naţională a României(marcată la 1 Decembrie) pare să iasă din canoanele bisericeşti legate de postul Crăciunului, deoarece a devenit un obicei ca la festivităţile organizate în majoritatea oraşelor să fie pregătită mâncare de fasole cu ciolan afumat.

Tradiţie de Ziua Naţională
Tradiţie de Ziua Naţională

Tradiţie de Ziua Naţională

Ziua Naţională a României(marcată la 1 Decembrie) pare să iasă din canoanele bisericeşti legate de postul Crăciunului, deoarece a devenit un obicei ca la festivităţile organizate în majoritatea oraşelor să fie pregătită mâncare de fasole cu ciolan afumat.

Tradiţie de Ziua Naţională
Ghiveci de toamnă

Ghiveci de toamnă

Este o mâncare specifică verii şi toamnei, atunci când se găsesc cele mai multe legume în stare proaspătă.

Ghiveci de toamnă
Ghiveci de toamnă

Ghiveci de toamnă

Este o mâncare specifică verii şi toamnei, atunci când se găsesc cele mai multe legume în stare proaspătă.

Ghiveci de toamnă
Mâncăruri de pe Valea Arieşului Mic

Mâncăruri de pe Valea Arieşului Mic

Mai animată ca oricând trebuie să să fie în aceste zile Valea Arieşului Mic din Munţii Apuseni, pentru că sunt mulţi cei care trec pe aici în drumul lor spre Târgul de fete de pe Muntele Găina...

Mâncăruri de pe Valea Arieşului Mic
Mâncăruri de pe Valea Arieşului Mic

Mâncăruri de pe Valea Arieşului Mic

Mai animată ca oricând trebuie să să fie în aceste zile Valea Arieşului Mic din Munţii Apuseni, pentru că sunt mulţi cei care trec pe aici în drumul lor spre Târgul de fete de pe Muntele Găina...

Mâncăruri de pe Valea Arieşului Mic
Conservarea preparatelor din carne de porc

Conservarea preparatelor din carne de porc

După sacrificarea rituală în ziua de Ignat, porcul nu era consumat integral în perioada Crăciunului, gospodarii rămânând cu slănină, cârnaţi şi şuncă pe care le conservau prin sărare, prăjire şi afumare.

Conservarea preparatelor din carne de porc
Conservarea preparatelor din carne de porc

Conservarea preparatelor din carne de porc

După sacrificarea rituală în ziua de Ignat, porcul nu era consumat integral în perioada Crăciunului, gospodarii rămânând cu slănină, cârnaţi şi şuncă pe care le conservau prin sărare, prăjire şi afumare.

Conservarea preparatelor din carne de porc
Preparate pentru masa de Crăciun

Preparate pentru masa de Crăciun

Între ziua de Ignat (20 decembrie), atunci când are loc sacrificarea rituală a porcului şi cea de Crăciun, este timp suficient pentru a obţine preparate tradiţionale, care sunt puse pe platoul cu aperitive reci.

Preparate pentru masa de Crăciun
Preparate pentru masa de Crăciun

Preparate pentru masa de Crăciun

Între ziua de Ignat (20 decembrie), atunci când are loc sacrificarea rituală a porcului şi cea de Crăciun, este timp suficient pentru a obţine preparate tradiţionale, care sunt puse pe platoul cu aperitive reci.

Preparate pentru masa de Crăciun
Chiftele, pârjoale şi hamburgeri

Chiftele, pârjoale şi hamburgeri

În urmă cu câteva zile, mai precis sâmbătă, 28 mai, americanii au marcat Ziua Naţională a Burgerului.

Chiftele, pârjoale şi hamburgeri
Chiftele, pârjoale şi hamburgeri

Chiftele, pârjoale şi hamburgeri

În urmă cu câteva zile, mai precis sâmbătă, 28 mai, americanii au marcat Ziua Naţională a Burgerului.

Chiftele, pârjoale şi hamburgeri
Pomana porcului

Pomana porcului

La sfîrşitul acestei săptămâni, mai precis duminică, 20 decembrie, este Ignatul, ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.

Pomana porcului
Pomana porcului

Pomana porcului

La sfîrşitul acestei săptămâni, mai precis duminică, 20 decembrie, este Ignatul, ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.

Pomana porcului
Gogoșele cu carne și aluat

Gogoșele cu carne și aluat

Întâlnite frecvent în România, chiftelele sunt preparate din carne tocată de porc, cu formă rotundă, aplatizată sau alungită, prăjite în grăsime, adică în ulei sau în untură.

Gogoșele cu carne și aluat

Parteneri

Muzeul Național al Țăranului Român Muzeul Național al Țăranului Român
Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS Liga Studentilor Romani din Strainatate - LSRS
Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online Modernism | The Leading Romanian Art Magazine Online
Institului European din România Institului European din România
Institutul Francez din România – Bucureşti Institutul Francez din România – Bucureşti
Muzeul Național de Artă al României Muzeul Național de Artă al României
Le petit Journal Le petit Journal
Radio Prague International Radio Prague International
Muzeul Național de Istorie a României Muzeul Național de Istorie a României
ARCUB ARCUB
Radio Canada International Radio Canada International
Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”
SWI swissinfo.ch SWI swissinfo.ch
UBB Radio ONLINE UBB Radio ONLINE
Strona główna - English Section - polskieradio.pl Strona główna - English Section - polskieradio.pl
creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti creart - Centrul de Creație Artă și Tradiție al Municipiului Bucuresti
italradio italradio
Institutul Confucius Institutul Confucius
BUCPRESS - știri din Cernăuți BUCPRESS - știri din Cernăuți

Afilieri RRI

Euranet Plus Euranet Plus
AIB | the trade association for international broadcasters AIB | the trade association for international broadcasters
Digital Radio Mondiale Digital Radio Mondiale
News and current affairs from Germany and around the world News and current affairs from Germany and around the world
Comunità radiotelevisiva italofona Comunità radiotelevisiva italofona

Furnizori de servicii de difuzare/redifuzare

RADIOCOM RADIOCOM
Zeno Media - The Everything Audio Company Zeno Media - The Everything Audio Company