Mai sunt doar câteva zile până la Ignat (20 decembrie), ziua în care în România are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
În zona Buzăului există două tipuri de cârnaţi care au ataşată denumirea de origine: cârnaţii de Pleşcoi şi babicul de Buzău.
În zona Buzăului există două tipuri de cârnaţi care au ataşată denumirea de origine: cârnaţii de Pleşcoi şi babicul de Buzău.
În gospodăria tradiţională, lipsită de frigidere sau congelatoare, o problemă importantă era conservarea surplusului de carne care rezulta, în special în perioada Crăciunului, la sacrificarea rituală a porcului.
În gospodăria tradiţională, lipsită de frigidere sau congelatoare, o problemă importantă era conservarea surplusului de carne care rezulta, în special în perioada Crăciunului, la sacrificarea rituală a porcului.
Este un Crăciun atipic în timpul căruia, din cauza pandemiei, nu mai pot fi respectate unele tradiţii, precum cea de reunire a familiei extinse la masa de Crăciun
Este un Crăciun atipic în timpul căruia, din cauza pandemiei, nu mai pot fi respectate unele tradiţii, precum cea de reunire a familiei extinse la masa de Crăciun
Obţinută prin fierberea mălaiului sau, dacă doriţi, a făinii de porumb, în apă cu puţină sare, mămăliga a fost, în alimentaţia românilor, un înlocuitor al pâinii.
Obţinută prin fierberea mălaiului sau, dacă doriţi, a făinii de porumb, în apă cu puţină sare, mămăliga a fost, în alimentaţia românilor, un înlocuitor al pâinii.
De câţiva ani a crescut interesul românilor de a petrece Revelionul în stradă, urmărind spectacolele din locurile publice şi focurile de artificii.
De câţiva ani a crescut interesul românilor de a petrece Revelionul în stradă, urmărind spectacolele din locurile publice şi focurile de artificii.
Produsele autentice tradiţionale româneşti au fiecare sărbătoarea lor. Aşa se face că săptămânile acestea se desfăşoară mai multe festivaluri ale slăninei.
Cu câteva zile înainte de Crăciun, mai precis în ziua de Ignat (20 decembrie), are loc, conform tradiţiei, sacrificarea porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
Cu câteva zile înainte de Crăciun, mai precis în ziua de Ignat (20 decembrie), are loc, conform tradiţiei, sacrificarea porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
La 20 decembrie este Ignatul, o zi în care, în tot spaţiul românesc, gospodarii taie porcul.