După criza energetică din anii precedenţi, statele UE au luat măsuri pentru a-şi asigura necesarul de petrol şi gaze înainte de startul sezonului rece.
Comisia Europeană a prezentat propuneri pentru a reduce majorarea preţurilor la gaze şi electricitate în blocul comunitar, în special prin impozitarea profiturilor excesive ale producătorilor de energie.
România caută soluții pentru asigurarea independenței energetice.
Implicarea deplină a UE în Arctica reprezintă o necesitate geopolitică. CE insistă că petrolul, cărbunele și gazele naturale trebuie să continue să fie păstrate în sol, inclusiv în regiunile arctice, alternativa fiind energia din surse regenerabile.
Oamenii de ştiinţă au căzut de acord că emisiile masive de dioxid de carbon generate de activitatea umană reprezintă o cauză majoră a acestor schimbări şi că ceva trebuie făcut până nu este prea târziu.
În deceniul următor vom consemna renunţarea completă la exploatarea energetică a zăcămintelor carbonifere în Uniunea Europeană.
Comisia Europeană şi-a propus ca, în anul 2020, 20% din consumul de energie să fie din surse regenerabile. La rândul său, România...
România are nevoie de o strategie energetică deoarece cărbunele nu poate dispărea, este o problemă de securitate energetică. Directivă...
Uniunea Europeană sprijină statele membre în trecerea lor de la combustibilii fosili la o sursă mai curată de energie. În acest sens, recent, a fost lansată o nouă Platformă pentru pentru regiunile carbonifere în tranziţie.