Raportul Naţional privind situaţia drogurilor, întocmit anual de Agenţia Naţională Antidrog, este unul de referinţă pentru specialiştii în domeniul stupefiantelor
Producția drogurilor în țările UE s-a intensificat în ultimii ani, iar continentul nu mai este doar un punct important pentru consum. Doar în 2020, peste 350 de laboratoare au fost identificate și distruse.
Drogurile revin în Europa. După o uşoară scădere în 2020, determinată de pandemia de COVID -19, consumul şi oferta au revenit anul trecut la nivelul ridicat dinaintea crizei sanitare - relevă un raport publicat recent de OEDT.
Specialiştii din România atrag atenţia că în ultima perioadă a crescut consumul de canabis şi de substanţe cu proprietăţi psihoactive, iar vârsta consumatorilor este din ce în ce mai mică.
Pandemia de COVID-19 nu a creat prea mari probleme traficanților ilegali de droguri.
Europenii au cheltuit în urmă cu doi ani 30 de miliarde de euro pe piața ilegală a drogurilor, atrage atenția, în cel mai recent raport al său, Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie.
Europa este o piață importantă la nivel mondial pentru droguri, alimentată atât de producția internă, cât și de traficul de substanțe din alte regiuni ale lumii.