Parlamentul European a aprobat norme mai stricte privind calitatea aerului. Cetățenii vor putea beneficia de despăgubiri din partea statului dacă starea de sănătatea are de suferit din cauza poluării.
Cum calitatea aerului din marile orașe se tot înrăutățește, crește și numărul rapoartelor medicale care leagă poluare de îmbolnăviri și decese.
Poluarea atmosferică nu se manifestă la fel peste tot în lume. În atmosferă sunt eliberați diferiți poluanți dintr-o mare varietate de surse.
Platforma de Mediu pentru București a anunțat recent susținerea a trei proiecte pentru un al doilea an consecutiv și finanțarea a alte patru noi, care susțin creșterea calității spațiilor verzi ale orașului.
Sondaj Eurobarometru: europenii sunt profund îngrijorați de calitatea aerului și solicită acțiuni mai ferme.
Bucureștiul nu este cea mai poluată capitală europeană, dar are un nivel de poluare mult peste cel normal, punând astfel în pericol sănătatea locuitorilor.
Boli respiratorii, boli de inimă, boli de piele, anxietate, dureri de cap, afectări ale sistemului nervos central. Sunt câteva dintre neplăcerile care au un vinovat comun: poluarea aerului, după cum arată numeroasele studii în domeniu.
Poluarea atmosferică este cauza a sute de mii de decese înregistrate anual în Europa, atenționează Agenția Europeană pentru Mediu.
În ultimii 10 ani, calitatea aerului s-a îmbunătăţit semnificativ în Europa - se arată în ultimul raport, pe anul 2020, al Agenţiei Europene de Mediu, dat recent publicităţii.
România și alte cinci state europene au depășit limita stabilită de UE pentru particulele de materie fină în aer.
Comisia Europeană este foarte aproape de a trimite România în fața Curții de Justiție a UE din cauza calității aerului și a deschis alte proceduri de infringement pe mediu.
Cum vom coabita cu noul coronavirus în lunile următoare și cum se va schimba relația noastră cu mediul înconjurător pentru a evita infectarea noastră și a celor dragi?
Aproape toți cetățenii din Uniunea Europeană consideră problemele de mediu o prioritate. Calitatea aerului este principala problemă pentru români, conform sondajului Eurobarometru.
Autorităţile române fac anchete de proporţii după nereguli ecologice în lanţ.
Consiliul judetean a elaborat o strategie de dezvoltare integrata: apă, canal, gestionarea deșeurilor și mobilitate urbana.