Poate cel mai cunoscut drum din București este Calea Victoriei – o importantă arteră din centrul capitalei, care se întinde de la Piața Națiunilor Unite până la Piața Victoriei (unde se află clădirea Guvernului României) și având o lungime de 2700 de metri.
Calea Victoriei, axa nord-sud a Bucureștiului, este la scară mică istoria capitalei României și la o scară și mai mică istoria României moderne însăși, cu schimbări și continuități. Ca orice aglomerare urbană importantă, Bucureștiul a cunoscut o diversitate multietnică și multiculturală iar urmele acestei diversității pot fi observate și azi.
Calea Victoriei, axul central nord-sud istoric al Bucureștilor, este singurul drum public din capitala României care a supraviețuit din secolul al 17-lea până astăzi.
Radioul Capitalei a ieşit în stradă şi a sărbătorit împreună cu ascultătorii cei 563 de ani de existenţă ai oraşului.
Cunoscută publicului larg și specialiștilor drept o autoare a Bucureștiului, atât prin studiile sale de geografie literară, cât și prin proza sa de ficțiune, Andreea Răsuceanu a coordonat recent volumul Cartea orașelor.
Astăzi vă invităm să privim Bucureştiul altfel. Nu putem să nu amintim că ne aflăm într-o capitală Europeană, unde ne putem bucura de parcuri, de leisure, dar şi de istorie şi cultură.
Dicţionarul de locuri literare bucureştene, volumul semnat de Andreea Răsuceanu şi Corina Ciocârlie, spune 167 de poveşti despre Bucureştiul literar.
Astăzi vă invităm să redescoperiţi alături de noi Bucureştiul.
Poveste din Bucureştiul de odinioară – concert cu tangouri, romanţe şi piese de café-concert la Sala Radio
Astăzi vă invităm să redescoperim Bucureştiul. Oraş cosmopolit, oraş care nu doarme - dacă e să ne gândim la petrecerile organizate în Centrul Vechi, oraş cu istorie de descoperit la tot pasul...
Spre ieșirea de nord a Bucureștiului, la capătul celei mai vechi și importante bulevarde, Calea Victoriei, unde se află și sediul actual al guvernului, se bifurcă alte două artere esențiale, azi denumite Șoseaua Kiseleff și Bulevardul Aviatorilor.
Are peste 2,4 milioane de locuitori şi se află pe locul şase ca dimensiune în topul oraşelor din Uniunea Europeană.
La 1 decembrie 1997 se năştea, într-un subsol de pe Calea Victoriei 120, primul teatru independent din România de după 1990.
Bucureştiul figurează, alături de litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Bucovina şi Maramureş, pe lista preferinţelor turiştilor străini care vizitează România.