Parlamentul European a votat propunerea pentru bugetul din 2025 al Uniunii.
Progresul comun al regiunilor UE, pune bazele societăţii europene, a afirmat Elisa Ferreira, comisar european pe probleme de Coeziune si Reforme, menţionând parte dintre instrumente specifice create pentru provocări specifice ale zilelor noastre.
Eurodeputatul Siegfried Mureşan a fost desemnat de grupurile politice ale Parlamentului European negociator-şef privind viitorul Buget multianual al Uniunii Europene (UE) post-2027.
Executivul propune un buget de aproape 200 de miliarde de euro pentru anul următor, iar agricultura este una dintre priorități.
Ajutorul oferit Ucrainei, gestionarea refugiaților și costurile împrumuturilor determină instituțiile UE să revizuiască bugetul multianual.
Eurodeputații au votat rezoluția privind bugetul pe 2023 cu suplimentări semnificative pentru cetățenii ucraineni și criza energetică. Bugetul at putea conține și fonduri pentru posibila intrare a României în Schengen.
Bugetul UE pentru anul următor poate depăși 300 de miliarde de euro, dintre care aproape jumătate prin instrumentul NextGenEU.
Programul Europa digitală a fost adoptat de Consiliul UE și va aduce peste 7,5 miliarde pentru digitalizare și creșterea autonomiei tehhnologiilor esențiale.
Parlamentul European critică forma actuală a viitorului buget multianual al UE și cere să fie acordate sume mai mari unor domenii precum sănătatea și educația.
Patru zile și patru nopți de negocieri intense au fost necesare pentru a ajunge la un acord privind relansarea economică a Uniunii, considerat istoric de către liderii europeni.
Redresarea economică post pandemie. Bugetul UE pentru următorii 7 ani. Relația dintre UE și Marea Britanie post Brexit. Sunt marile teme ale...
Comisia Europeană va propune un nou proiect de buget pentru anii 2021 - 2027 pentru a face faţă consecinţelor economice ale pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de șefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen.
Consiliul Afaceri Generale a discutat, luni, la Bruxelles, despre bugetul Uniunii Europene pe următorii şapte ani.
Valoarea totală a bugetului UE pentru perioada 2021-2027 creează disensiuni între statele membre. Adoptarea unui buget redus ar putea afecta fondurile de coeziune.
Comisia Europeană va lansa două noi acțiuni-pilot pentru a creşte implicarea cetățenilor în derularea proiectelor de coeziune pe teren, ca şi în modul în care fondurile europene sunt planificate, investite și monitorizate.