Istoria patrimoniului religios al Bucureștiului în secolul 20, mai ales cea din a doua jumătate a sa, a fost una a loviturilor mortale aplicate de regimul comunist.
Din vara anului trecut până la finalul lunii februarie a acestui an, la Muzeul Municipiului București (MMB), în cadrul sediului de la Palatul Suțu, are loc expoziția „Arheologia digitală.
Vicepreşedinta Comisiei Europene, românca Roxana Mînzatu, s-a întânit cu reponsabilii politici de la Bucureşti.
În 2024, capitala României a înregistrat aproape două milioane de nopţi de cazare, în special datorită turismului de afaceri şi de evenimente.
A doua ediție a Festivalului Internațional FILMIKON a propus o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții.
În spațiul românesc, orașele moderne încep o dezvoltare după model european după anii 1830. Atunci, unele prevederi din Regulamentele organice se refereau la măsuri de urbanism care trebuia luate pentru creșterea standardului de viață al locuitorilor lor.
Târgul de Crăciun din Craiova a fost desemnat de specialişti cel mai mare din Europa şi a fost votat de turişti din toată lumea al doilea cel mai frumos din Europa, evenimentul înregistrând o serie de premiere: număr record de vizitatori - 2 milioane; sania zburătoare a lui Moş Crăciun - atracţie fenomen, prima oară în România; peste 2 milioane de luminiţe; proiecţii dinamice şi personaje realizate cu ajutorul inteligenţei artificiale; cel mai întins târg de Crăciun din Europa - 280.000 mp
Bucureştiul va fi primul oraş din România care le va permite străinilor din state non-UE să lucreze inclusiv ca şoferi de taxi, Uber sau Bolt.
Sibianul Rareş Zaharia, regizor de operă de succes, stabilit în Franţa, a participat recent la Conferința regională REMA (Rețeaua Europeană de Muzică Veche), organizată în Capitala României
În Bucureşti s-au deschis cele mai importante Târguri de Crăciun, inclusiv cel Piaţa Constituţiei
Expoziția „Gust, rafinament și sociabilitate în Bucureștiul primei jumătăți a secolului XX” de la Casa Filipescu-Cesianu din capitală și-a propus să reconstituie un fragment de cotidian, acela al ritualului servirii mesei.
România este "ferm" angajată în susţinerea valorilor democratice, a drepturilor omului, inclusiv egalitatea de gen, combaterea antisemitismului, a xenofobiei şi a oricărei forme de discriminare, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.
Bucureștenii au votat duminică atât pentru alegerile prezidențiale, cât și pentru referendumul convocat de primarul general al capitalei, Nicușor Dan.
Unul dintre cei mai apreciaţi artişti români din străinătate, Ioan Iacob, care trăiește și activează în Germania, expune în România, la...
Orice oraș mare are un kilometru 0 de unde începe simbolic și fizic măsurarea distanțelor și organizarea spațiului urban. Bucureștiul are acest kilometru 0 pe vechea stradă Colțea, de unde pare că actualul București a izvorât.