Sugestia gastronomică pentru această ediţie ne este dată de Festivalul Internaţional Pomana Porcului, organizat la sfârşitul acestei săptămâni la Balvanyos şi ajuns la cea de a 9-a ediţie.
În această ediţie ne oprim în Muntenia pentru a vă prezenta câteva mâncăruri specifice acestei provincii.
În această ediţie ne oprim în Muntenia pentru a vă prezenta câteva mâncăruri specifice acestei provincii.
Comunităţile de ruşi lipoveni, ucrainieni şi sârbi din România au sărbătorit în această săptămână Crăciunul. Fiecare comunitate respectă tradiţiile, inclusiv cele gastronomice, care uneori poartă şi influenţa bucătăriei româneşti.
Comunităţile de ruşi lipoveni, ucrainieni şi sârbi din România au sărbătorit în această săptămână Crăciunul. Fiecare comunitate respectă tradiţiile, inclusiv cele gastronomice, care uneori poartă şi influenţa bucătăriei româneşti.
Unii români se vor afla în stradă la cumpăna anilor, însă destul de mulţi preferă să petreacă noaptea de Revelion acasă sau la un restaurant, în jurul mesei pe care sunt aduse diferite preparate tradiţionale pentru această noapte specială.
Unii români se vor afla în stradă la cumpăna anilor, însă destul de mulţi preferă să petreacă noaptea de Revelion acasă sau la un restaurant, în jurul mesei pe care sunt aduse diferite preparate tradiţionale pentru această noapte specială.
Astăzi vă propunem o mâncare făcută iniţial de către oieri, dar care, în timp, şi-a făcut loc în meniurile multor restaurante din România – bulzul.
Astăzi vă propunem o mâncare făcută iniţial de către oieri, dar care, în timp, şi-a făcut loc în meniurile multor restaurante din România – bulzul.
Peste o săptămână, mai precis între 8 şi 10 februarie, în staţiunea Balvanyos din judeţul Covasna (centrul României) va fi organizat Festivalul Gastronomic Internaţional de Pomana Porcului.
Peste o săptămână, mai precis între 8 şi 10 februarie, în staţiunea Balvanyos din judeţul Covasna (centrul României) va fi organizat Festivalul Gastronomic Internaţional de Pomana Porcului.
Păstrăvul, caşul, cârnaţii şi şunca sunt produse ce pot fi conservate prin afumare, un procedeu practicat şi în perioada medievală când pentru fiecare horn era pusă o taxă denumită fumărit sau coşerit.
Păstrăvul, caşul, cârnaţii şi şunca sunt produse ce pot fi conservate prin afumare, un procedeu practicat şi în perioada medievală când pentru fiecare horn era pusă o taxă denumită fumărit sau coşerit.