Coapte pe plită, prăjite sau preparate la cuptor vinetele sunt ingredientul principal pentru multe reţele româneşti, dar şi cele din Balcani.
În Transilvania, în arealul Munţilor Apuseni, întâlnim multe preparate care au specific local.
În Transilvania, în arealul Munţilor Apuseni, întâlnim multe preparate care au specific local.
Originară din Asia, mazărea a fost cultivată de greci şi romani în sudul Europei, răspândindu-se apoi pe tot continentul.
Originară din Asia, mazărea a fost cultivată de greci şi romani în sudul Europei, răspândindu-se apoi pe tot continentul.
Cu vremea oferindu-ne surprize de la zi la zi, ne-am gândit să vă invităm astăzi într-o destinaţie îmbietoare pentru orice anotimp. Mergem aşadar, la salina Ocnele Mari, din localitatea Ocnele Mari, situată în judeţul Vâlcea.
Gulaşul este o mâncare de origine maghiară pe care o întâlnim în Transilvania în special în Transilvania, dar şi în Slovacia, Serbia şi Italia.
Gulaşul este o mâncare de origine maghiară pe care o întâlnim în Transilvania în special în Transilvania, dar şi în Slovacia, Serbia şi Italia.
Vă invităm astăzi în nord-estul României, pentru a vă bucura de parfumul unui oraş încărcat de istorie, cultură şi voie bună: Iaşi.
Varza murată poate fi pregătită ca umplutură pentru o plăcintă numită, sugestiv, vărzări.
Varza murată poate fi pregătită ca umplutură pentru o plăcintă numită, sugestiv, vărzări.
Cavnicul este o staţiune montană situată în nordul ţării, în Maramureş, care atrage din ce în ce mai mulţi turişti atât iarna, cât şi vara.
Mai sunt doar câteva zile până la Ignat, ziua în care are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.
Mai sunt doar câteva zile până la Ignat, ziua în care are loc sacrificarea rituală a porcului care urmează să fie preparat pentru masa de Crăciun.