Spanacul trece în mod obligatoriu, dacă putem spune aşa, prin bucătăria românească în perioada Paştelui
Spanacul este folosit la diverse aperitive şi mâncăruri, mai ales în perioada primăverii şi a verii, când îl găsim în stare proaspătă.
Spanacul este folosit la diverse aperitive şi mâncăruri, mai ales în perioada primăverii şi a verii, când îl găsim în stare proaspătă.
Este o tradiţie ca, la început de toamnă, la vremea culesului viei, românii să mănânce pastramă de oaie şi să bea must sau tulburel, acel vin nou care nu s-a limpezit şi care nu s-a oprit din fiert.
Este o tradiţie ca, la început de toamnă, la vremea culesului viei, românii să mănânce pastramă de oaie şi să bea must sau tulburel, acel vin nou care nu s-a limpezit şi care nu s-a oprit din fiert.
Păstrăvul a crescut, se pare, în topul preferinţelor românilor.
Păstrăvul a crescut, se pare, în topul preferinţelor românilor.
Pentru că ne aflăm în perioada postului Sf. Apostoli Petru şi Pavel, vă propunem câteva mâncăruri de post, la care folosim dovlecei.
Pentru că ne aflăm în perioada postului Sf. Apostoli Petru şi Pavel, vă propunem câteva mâncăruri de post, la care folosim dovlecei.
În lumea satului românesc de altădată era o expresie: dacă a apărut ștevia, am scăpat de foame. Fiind bogată în vitamine, ștevia avea, de fapt, multe beneficii după perioada de iarnă.
În lumea satului românesc de altădată era o expresie: dacă a apărut ștevia, am scăpat de foame. Fiind bogată în vitamine, ștevia avea, de fapt, multe beneficii după perioada de iarnă.
Pregătită în special în perioada sezonului rece, supa cu găluşte reprezintă unul dintre mâncărurile clasice ale bucătăriei româneşti.
Pregătită în special în perioada sezonului rece, supa cu găluşte reprezintă unul dintre mâncărurile clasice ale bucătăriei româneşti.
Ţelina este folosită de multe ori în mâncăruri, mai ales în ciorbe şi supe, în combinaţie cu alte legume rădăcinoase.
Ţelina este folosită de multe ori în mâncăruri, mai ales în ciorbe şi supe, în combinaţie cu alte legume rădăcinoase.