Dacă veţi călători în partea sudică a Transilvaniei, în partea unde se află satele săseşti şi bisericile fortificate săseşti şi dacă veţi parcurge meniurile restaurantelor şi ale pensiunilor, veţi sesiza existenţa unor preparate care ţin de cultura ...
Dacă veţi călători în partea sudică a Transilvaniei, în partea unde se află satele săseşti şi bisericile fortificate săseşti şi dacă veţi parcurge meniurile restaurantelor şi ale pensiunilor, veţi sesiza existenţa unor preparate care ţin de cultura ...
Castraveţii şi gogoşarii conservaţi în oţet sunt legumele ce mai des întâlnite în cămările româneşti.
Castraveţii şi gogoşarii conservaţi în oţet sunt legumele ce mai des întâlnite în cămările româneşti.
Cârnaţii de Pleşcoi au intrat, la începutul acestei luni, pe lista produselor cu indicaţie geografică protejată în Uniunea europeană.
Cârnaţii de Pleşcoi au intrat, la începutul acestei luni, pe lista produselor cu indicaţie geografică protejată în Uniunea europeană.
Un deliciu gastronomic al verii şi al toamnei îl reprezintă ardeii copţi, pregătiţi şi prezentaţi în mai multe variante.
Un deliciu gastronomic al verii şi al toamnei îl reprezintă ardeii copţi, pregătiţi şi prezentaţi în mai multe variante.
Cultivate încă din secolul 12 înainte de Hristos în Egiptul antic, bamele (în latină Abelmoschus esculentus sau Hibiscus esculentus, în engleză - Okra) sunt prezente astăzi în bucătăria meridională, în special în Grecia şi Turcia.
Cultivate încă din secolul 12 înainte de Hristos în Egiptul antic, bamele (în latină Abelmoschus esculentus sau Hibiscus esculentus, în engleză - Okra) sunt prezente astăzi în bucătăria meridională, în special în Grecia şi Turcia.
Rudele mai acrişoare ale cireşelor, vişinele sunt folosite atât în stare proaspătă în această perioadă, cât şi conservate.
Rudele mai acrişoare ale cireşelor, vişinele sunt folosite atât în stare proaspătă în această perioadă, cât şi conservate.
Dovleceii pot fi preparaţi în multe feluri, fiind folosiţi atât pentru aperitive, cât şi pentru ciorbe sau alte mâncăruri gătite.
Dovleceii pot fi preparaţi în multe feluri, fiind folosiţi atât pentru aperitive, cât şi pentru ciorbe sau alte mâncăruri gătite.
În ofertele turistice a apărut şi termenul brunch care este o combinaţie între micul dejun şi prânz şi la care se servesc preparate reci şi calde.