Mămăliga a intrat în cultura gastronomică a românilor, se pare, prin secolul al 17-lea, după aducerea porumbului din America și cultivarea acestuia în Europa. Atracția românilor pentru mămăligă a avut, cel mai probabil, un substrat psihologic.
Mămăliga a intrat în cultura gastronomică a românilor, se pare, prin secolul al 17-lea, după aducerea porumbului din America și cultivarea acestuia în Europa. Atracția românilor pentru mămăligă a avut, cel mai probabil, un substrat psihologic.
După ce în precedenta ediţie v-am prezentat preparate tradiţionale pentru masa de Paşte, acum vă propunem câteva reţete de mâncăruri cu carne de miel.
După ce în precedenta ediţie v-am prezentat preparate tradiţionale pentru masa de Paşte, acum vă propunem câteva reţete de mâncăruri cu carne de miel.
Vă amintiţi de perioada în care apropierea Paştelui era o ocazie pentru a plănui experienţe care mai de care mai savuroase?
La sfârșitul acestei săptămâni, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, zi în care este dezlegare la pește și în care poate fi pregătit un meniu bazat exclusiv pe pește.
La sfârșitul acestei săptămâni, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, zi în care este dezlegare la pește și în care poate fi pregătit un meniu bazat exclusiv pe pește.
Pe măsură ce vremea se încălzeşte, apar tot mai multe legume proaspete folosite în preparate specifice pentru postul Paştelui.
Pe măsură ce vremea se încălzeşte, apar tot mai multe legume proaspete folosite în preparate specifice pentru postul Paştelui.
Peste câteva zile va fi Bunavestire, sărbătoare importantă a calendarului creştin.
Peste câteva zile va fi Bunavestire, sărbătoare importantă a calendarului creştin.
Tradiţiile gastronomice sunt influenţate de multe ori de sărbătorile religioase, atunci când se pregătesc şi mâncăruri specifice.
Tradiţiile gastronomice sunt influenţate de multe ori de sărbătorile religioase, atunci când se pregătesc şi mâncăruri specifice.
Una dintre mâncărurile specifice în mediul rural, dar pregătită şi la serbările câmpeneşti, este puiul pregătit cu diferite legume, în funcţie de care avem mai multe variante.
Una dintre mâncărurile specifice în mediul rural, dar pregătită şi la serbările câmpeneşti, este puiul pregătit cu diferite legume, în funcţie de care avem mai multe variante.