În multe gospodării din România, în pregătirile de iarnă intră şi conservarea unor legume, precum gogonelele, castraveţii, conopida, pepenii roşii de dimensiuni mici, ardei capia, mere, morcovi şi ţelină.
În multe gospodării din România, în pregătirile de iarnă intră şi conservarea unor legume, precum gogonelele, castraveţii, conopida, pepenii roşii de dimensiuni mici, ardei capia, mere, morcovi şi ţelină.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv care se consumă rece, întinsă pe o felie de pâine prăjită.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv care se consumă rece, întinsă pe o felie de pâine prăjită.
Provincie istorică românească din interiorul arcului carpatic, Transilvania este caracterizată, din punct de vedere gastronomic, de mâncăruri bogate în grăsimi, fiind influenţată de bucătăria austriacă şi maghiară.
Provincie istorică românească din interiorul arcului carpatic, Transilvania este caracterizată, din punct de vedere gastronomic, de mâncăruri bogate în grăsimi, fiind influenţată de bucătăria austriacă şi maghiară.
Din vinete se pot pregăti multe aperitive, în România cel mai popular fiind salata de vinete.
Din vinete se pot pregăti multe aperitive, în România cel mai popular fiind salata de vinete.
Fasolea păstăi se găsește în această perioadă în stare proaspătă în pieţele și magazinele din România.
Fasolea păstăi se găsește în această perioadă în stare proaspătă în pieţele și magazinele din România.
În România este perioada cireşelor şi a vişinelor. După o primăvară cu temeraturi scăzute şi după o lună iunie mai răcoroasă, cireşele autohtone au apărut ceva mai târziu în pieţele româneşti.
În România este perioada cireşelor şi a vişinelor. După o primăvară cu temeraturi scăzute şi după o lună iunie mai răcoroasă, cireşele autohtone au apărut ceva mai târziu în pieţele româneşti.
Mazărea reprezintă una dintre tentaţiile gastronomice de la sfârşitul primăverii şi de la începutul verii, atunci când poate fi întâlnită în stare proaspătă.
Mazărea reprezintă una dintre tentaţiile gastronomice de la sfârşitul primăverii şi de la începutul verii, atunci când poate fi întâlnită în stare proaspătă.
Mămăliga a intrat în cultura gastronomică a românilor, se pare, prin secolul al 17-lea, după aducerea porumbului din America și cultivarea acestuia în Europa. Atracția românilor pentru mămăligă a avut, cel mai probabil, un substrat psihologic.