Împărăţia apelor după cum i se mai spune Deltei Dunării ascunde încă multe secrete, începând de la misterioase aşezări antice și epave până la specii de păsări, peşti şi, nu în ultimul rând, nebănuite preparate gastronomice.
Împărăţia apelor după cum i se mai spune Deltei Dunării ascunde încă multe secrete, începând de la misterioase aşezări antice și epave până la specii de păsări, peşti şi, nu în ultimul rând, nebănuite preparate gastronomice.
Carnea tocată este folosită la multe preparate și mâncăruri, iar în bucătăria românească întâlnim și rulade cu carne tocată
Carnea tocată este folosită la multe preparate și mâncăruri, iar în bucătăria românească întâlnim și rulade cu carne tocată
Nu este una dintre vedetele bucătăriei româneşti, fiind folosită mai puţin la mâncăruri şi mai mult la salate.
Nu este una dintre vedetele bucătăriei româneşti, fiind folosită mai puţin la mâncăruri şi mai mult la salate.
La sfârşitul acestei săptămâni, începe postul Crăciunului, eveniment marcat de creştinii ortodocşi prin reuniuni de familie, la masa de Lăsata Secului.
La sfârşitul acestei săptămâni, începe postul Crăciunului, eveniment marcat de creştinii ortodocşi prin reuniuni de familie, la masa de Lăsata Secului.
Pentru că în România avem o toamnă cu temperaturi suportabile şi pentru că prunele brumării, dulci şi zemoase întră se mai găsesc în pieţe
Pentru că în România avem o toamnă cu temperaturi suportabile şi pentru că prunele brumării, dulci şi zemoase întră se mai găsesc în pieţe
În multe gospodării din România, în pregătirile de iarnă intră şi conservarea unor legume, precum gogonelele, castraveţii, conopida, pepenii roşii de dimensiuni mici, ardei capia, mere, morcovi şi ţelină.
În multe gospodării din România, în pregătirile de iarnă intră şi conservarea unor legume, precum gogonelele, castraveţii, conopida, pepenii roşii de dimensiuni mici, ardei capia, mere, morcovi şi ţelină.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv care se consumă rece, întinsă pe o felie de pâine prăjită.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv care se consumă rece, întinsă pe o felie de pâine prăjită.
Provincie istorică românească din interiorul arcului carpatic, Transilvania este caracterizată, din punct de vedere gastronomic, de mâncăruri bogate în grăsimi, fiind influenţată de bucătăria austriacă şi maghiară.