În afară de faptul că este gustoasă, ciorba de potroace este medicamentul natural după o petrecere cu multă mâncare şi cu băuturi mai tari sau mai slab alcoolizate.
În perioada iernii, varza murată, fasolea boabe şi cartofii sunt ceva mai prezente în mâncărurile bucătăriei româneşti, aceasta, desigur, în lipsa altor legume proaspete.
În perioada iernii, varza murată, fasolea boabe şi cartofii sunt ceva mai prezente în mâncărurile bucătăriei româneşti, aceasta, desigur, în lipsa altor legume proaspete.
La sfârşitul săptămânii, în localitatea Crişan, din Delta Dunării, a fost organizată Sărbătoarea borşului de peşte, un eveniment organizat de primăria acestei localităţi situate pe braţul central al Dunării, Sulina.
La sfârşitul săptămânii, în localitatea Crişan, din Delta Dunării, a fost organizată Sărbătoarea borşului de peşte, un eveniment organizat de primăria acestei localităţi situate pe braţul central al Dunării, Sulina.
Recomandarea gastronomică pentru această săptămână este păstrăvul cu smântână, un preparat specific Bucovinei
Recomandarea gastronomică pentru această săptămână este păstrăvul cu smântână, un preparat specific Bucovinei
O plimbare pe strada comercială a Braşovului este un prilej de a face cumpărături sau, cel puţin, de a admira vitrinele, dar si o incursiune printre mirosurile de mâncăruri provenite de la bucătăriile multelor terase pe lângă care treceti.
O plimbare pe strada comercială a Braşovului este un prilej de a face cumpărături sau, cel puţin, de a admira vitrinele, dar si o incursiune printre mirosurile de mâncăruri provenite de la bucătăriile multelor terase pe lângă care treceti.
Vara este anotimpul celor mai multe serbări câmpeneşti, ocazii de a asculta muzică tradiţională, dar și de a petrece alături de familie şi de prieteni.
Vara este anotimpul celor mai multe serbări câmpeneşti, ocazii de a asculta muzică tradiţională, dar și de a petrece alături de familie şi de prieteni.
Atunci când vorbim despre mâncărurile călugăreşti, este vorba fie despre mâncăruri pregătite pe baza unor reţete tradiţionale în care sunt folosite numai ingrediente bio.
Atunci când vorbim despre mâncărurile călugăreşti, este vorba fie despre mâncăruri pregătite pe baza unor reţete tradiţionale în care sunt folosite numai ingrediente bio.
De câteva zile s-a intrat în postul Paştelui, o perioadă de 7 săptămâni în care, cu mici excepţii, sunt consumate doar mâncăruri din legume şi fructe conservate.
De câteva zile s-a intrat în postul Paştelui, o perioadă de 7 săptămâni în care, cu mici excepţii, sunt consumate doar mâncăruri din legume şi fructe conservate.