În zona Gorjului întâlnim o combinaţie unică, cel puţin pe teritoriul României: sarmale cu piftie.
Răpitor de apă dulce, şalăul (Sander lucioperca - lat.) este unul dintre peştii cu carne albă, din care se obţin preparate care îşi găsesc locul în cele mai rafinate restaurante.
Răpitor de apă dulce, şalăul (Sander lucioperca - lat.) este unul dintre peştii cu carne albă, din care se obţin preparate care îşi găsesc locul în cele mai rafinate restaurante.
Secerişului grâului era un eveniment deosebit în lumea satului românesc de altădată.
Secerişului grâului era un eveniment deosebit în lumea satului românesc de altădată.
Rudele mai acrişoare ale cireşelor, vişinele se bucură de multe modalităţi de valorificare în bucătăria românească.
Rudele mai acrişoare ale cireşelor, vişinele se bucură de multe modalităţi de valorificare în bucătăria românească.
În România există multe reţete pentru ghiveci, o mâncare în care sunt puse laolaltă multe legume.
În România există multe reţete pentru ghiveci, o mâncare în care sunt puse laolaltă multe legume.
Conform unui sondaj realizat de website-ul Taste Atlas pentru anul 2021, capitala României (Bucureşti) ocupă locul 7 în clasamentul mondial al celor mai bune bucătării din lume...
Conform unui sondaj realizat de website-ul Taste Atlas pentru anul 2021, capitala României (Bucureşti) ocupă locul 7 în clasamentul mondial al celor mai bune bucătării din lume...
Oltenia are o gastronomie specifică, caracterizându-se prin mâncăruri ceva mai condimentate
Oltenia are o gastronomie specifică, caracterizându-se prin mâncăruri ceva mai condimentate
La sfârșitul acestei săptămâni, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, zi în care este dezlegare la pește și în care poate fi pregătit un meniu bazat exclusiv pe pește.
La sfârșitul acestei săptămâni, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, zi în care este dezlegare la pește și în care poate fi pregătit un meniu bazat exclusiv pe pește.