Gogoşarii umpluţi cu varză pot fi conservaţi în saramură, iar cei umpluţi cu mici buchete de conopidă, în oţet.
Descoperirea unei cărţi de bucate scrisă în secolul al 17-lea a dus la organizarea, în cursul lunii septembrie, a unui inedit Festival: Zilele Bucătăriei Medievale.
Unul dintre produsele obţinute la stână este brânza de burduf, din categoria brânzeturilor sărate, frământate şi lăsate la maturat.
Unul dintre produsele obţinute la stână este brânza de burduf, din categoria brânzeturilor sărate, frământate şi lăsate la maturat.
Descoperirea unei cărţi de bucate scrisă în secolul al 17-lea la îndemnul Annei Bornemisza, principesă a Transilvaniei între 1663 şi 1688, a dus la organizarea, în aceste zile, la Făgăraş, a unui inedit Festival - Zilele Bucătăriei Medievale.
Descoperirea unei cărţi de bucate scrisă în secolul al 17-lea la îndemnul Annei Bornemisza, principesă a Transilvaniei între 1663 şi 1688, a dus la organizarea, în aceste zile, la Făgăraş, a unui inedit Festival - Zilele Bucătăriei Medievale.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie cu puternice influenţe orientale datorită minorităţii turco-tătare.
Provincie situată între Dunăre şi Marea Neagră, Dobrogea are o gastronomie cu puternice influenţe orientale datorită minorităţii turco-tătare.
n această ediţie vă prezentăm două reţete, una pentru aşa-numta plăcintă dobrogeană, cealaltă pentru şuberek, un preparat al minorităţii turco-tătare.
n această ediţie vă prezentăm două reţete, una pentru aşa-numta plăcintă dobrogeană, cealaltă pentru şuberek, un preparat al minorităţii turco-tătare.
Pentru această ediţie vă propunem o reţetă de ardei umpluţi cu orez, o mâncare ce poate fi consumată de către cei care postesc.
Pentru această ediţie vă propunem o reţetă de ardei umpluţi cu orez, o mâncare ce poate fi consumată de către cei care postesc.
Coapte pe jar sau pe plită, vinetele se transformă uşor în salată sau umplutură pentru diferite alte legume.
Coapte pe jar sau pe plită, vinetele se transformă uşor în salată sau umplutură pentru diferite alte legume.
Fasolea păstăi se găseşte în această perioadă în stare proaspătă în pieţele şi magazinele din România.