Untura este obţinută de obicei după sacrificarea tradiţională a porcului, în perioada Crăciunului.
Sunt multe modalităţi de a pregăti un crap: saramură, prăjit în tigaie, în cuptor, cu legume, deasupra unui strat de varză călită ori a unui strat de ceapă călită, ultimul fiind un preparat numit plachie.
Sunt multe modalităţi de a pregăti un crap: saramură, prăjit în tigaie, în cuptor, cu legume, deasupra unui strat de varză călită ori a unui strat de ceapă călită, ultimul fiind un preparat numit plachie.
În meniurile restaurantelor braşovene întâlnim multe mâncăruri şi deserturi cu denumire de origine.
În meniurile restaurantelor braşovene întâlnim multe mâncăruri şi deserturi cu denumire de origine.
Mititeii sau micii sunt revendicaţi de bucătăria românească, dar îşi găsesc echivalent şi în bucătăria balcanică.
Mititeii sau micii sunt revendicaţi de bucătăria românească, dar îşi găsesc echivalent şi în bucătăria balcanică.
După ce v-am prezentat modul de prepararea drobului de miel, un preparat tradiţional pentru masa de Paşte, precum şi modul de prepararea stufatului de miel, în această ediţie vă propunem preparate din miel şi spanac.
După ce v-am prezentat modul de prepararea drobului de miel, un preparat tradiţional pentru masa de Paşte, precum şi modul de prepararea stufatului de miel, în această ediţie vă propunem preparate din miel şi spanac.
Peste 2 zile, este Bunavestire, sărbătoare importantă a calendarului creştin
Peste 2 zile, este Bunavestire, sărbătoare importantă a calendarului creştin
Provincie istorica româneasca din interiorul arcului carpatic, Transilvania este caracterizata, din punct de vedere gastronomic, de mâncaruri bogate în grasimi, fiind influentata de bucataria austriaca si maghiara.
Provincie istorica româneasca din interiorul arcului carpatic, Transilvania este caracterizata, din punct de vedere gastronomic, de mâncaruri bogate în grasimi, fiind influentata de bucataria austriaca si maghiara.
În această ediţie vă prezentăm câteva modalităţi de preparare a ciorbei de peşte
În această ediţie vă prezentăm câteva modalităţi de preparare a ciorbei de peşte