La târgurile de Crăciun din orașele României putem observa o diversificată ofertă de dulciuri.
Vremea rece, cu ploi, cu lapoviţă şi chiar şi cu puţină zăpadă căzută în munţi este un semn că a venit momentul pentru a pune varza la murat.
Acest preparat, servit de obicei la micul dejun, există şi în bucătăria altor popoare, însă cea autohtonă îl revendică sub numele de „ouă românești”.
În România întâlnim mai multe moduri de a pregăti acestl fel de mâncare în care sunt puse laolaltă multe dintre legumele toamnei şi anume ghiveci.
Plăcinta dobrogeană este unul dintre produsele româneşti recunoscute la nivelul Uniunii Europene, Indicaţie Geografică Protejată (IGP).
În pieţele din România pot fi cumpărate bame în stare proaspătă. Acest Bamele pot fi găsite şi în magazine, în stare congelată sau conservate, în borcane.
Preparatele din păstrăv se găsesc în meniurile multor pensiuni şi restaurante din România, unele dintre ele amenajate chiar în apropierea sau în incinta unor păstrăvării.
Cu ocazia Rusaliilor, în zona Buzăului este organizat un târg unde altădată, erau comercializate produse agroalimentare şi de uz gospodăresc.
A venit vremea primelor dulceţuri din acest an! Primele fructe aflate din abundenţă în pieţele din România sunt cireşele.
Prazul este folosit la multe mâncăruri, cea mai populară fiind o mâncare cu praz, măsline şi sos tomat.
Vă prezentăm modul în care se pot obţine preparate din scrumbie, o specie care nu poate fi crescută.
În România există localităţi în care sunt cultivate anumite legume, astfel încât leguma respectivă ajunge să fie identificată cu numele acelei localităţi.
Delta Dunării este una dintre marile atracţii turistice ale României.
Delta Dunării este una dintre marile atracţii turistice ale României.
În lunga așteptare a stelelor Michelin, bucătarii români vorbesc despre Noua Bucătărie - formă locală a unui fenomen internațional carcterizat prin restaurante care apar ca proiecte de autor opuse unor practici culinare