Unul dintre produsele tradiţionale ale crescătoirior de oi este brânza de burduf.
Bulzul este un preparat tradiţional al oierilor, însă, în timp, a fost preluat şi diversificat ca reţetă, ajungând sub diferite denumiri şi în meniurile unor restaurante din România
Bulzul este un preparat tradiţional al oierilor, însă, în timp, a fost preluat şi diversificat ca reţetă, ajungând sub diferite denumiri şi în meniurile unor restaurante din România
Obţinută prin fierberea mălaiului sau, dacă doriţi, a făinii de porumb, în apă cu puţină sare, mămăliga a fost, în alimentaţia românilor, un înlocuitor al pâinii.
Obţinută prin fierberea mălaiului sau, dacă doriţi, a făinii de porumb, în apă cu puţină sare, mămăliga a fost, în alimentaţia românilor, un înlocuitor al pâinii.
Începând din această săptămână, Sibiul deţine titlul onorific de Regiune Gastronomică Europeană, titlu acordat de către Institutul Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Arte şi Turism.
Începând din această săptămână, Sibiul deţine titlul onorific de Regiune Gastronomică Europeană, titlu acordat de către Institutul Internaţional pentru Gastronomie, Cultură, Arte şi Turism.
Bulzul este un preparat tradiţional al oierilor, însă, în timp, a fost preluat şi diversificat ca reţetă, ajungând sub diferite denumiri şi în meniurile unor restaurante din România.
Bulzul este un preparat tradiţional al oierilor, însă, în timp, a fost preluat şi diversificat ca reţetă, ajungând sub diferite denumiri şi în meniurile unor restaurante din România.
Unul dintre produsele obţinute la stână este brânza de burduf, din categoria brânzeturilor sărate, frământate şi lăsate la maturat.
Unul dintre produsele obţinute la stână este brânza de burduf, din categoria brânzeturilor sărate, frământate şi lăsate la maturat.
La începutul toamnei, în multe locuri din România sunt organizate, cu ocazia coborârii oilor de la munte, sărbători câmpeneşti în cursul cărora buna dispoziţie a vizitatorilor este intreţinută de programul de muzică populară şi de preparate tradiţionale.
La începutul toamnei, în multe locuri din România sunt organizate, cu ocazia coborârii oilor de la munte, sărbători câmpeneşti în cursul cărora buna dispoziţie a vizitatorilor este intreţinută de programul de muzică populară şi de preparate tradiţionale.