Comisia Europeană a fost invitată în Parlamentul European la un dialog pe teama sustenabilităţii agriculturii şi a remunerării echitabile a fermierilor.
Negociatorii Consiliului și ai Parlamentului European au ajuns la un acord politic provizoriu cu privire la un Regulament de instituire a primului cadru de certificare la nivelul Uniunii pentru eliminările de dioxid de carbon.
Apele de suprafaţă şi apele subterane din Uniunea Europeană sunt supuse an de an poluării. Pentru a combate acest fenomen, Comisia Europeană a propus extiderea listei poluanţilor apelor de suprafață și ai apelor subterane.
Strategia Uniunii Europene privind biodiversitatea pentru 2030 urmărește să garanteze că biodiversitatea Europei va fi adusă pe calea redresării, în beneficiul oamenilor, al planetei, al climei și al economiei europene.
Statele membre UE dețin peste 8 milioane de stupi, iar 1.500.000 dintre aceștia aparțin apicultorilor români.
Statele membre și-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la problema persistentă a defrișărilor.
Pentru a proteja albinele și sănătatea oamenilor, peste 1 milion de cetăţeni europeni şi-au exprimat susţinerea pentru iniţiativa Salvați albinele și fermierii! Către o agricultură propice albinelor pentru un mediu sănătos.
CE a înţeles că pentru a pune eficient în aplicare politicile privind rezilienţa economică este nevoie să fie creat un spaţiu pentru discuţii, schimb de bune practici şi încurajare a iniţiativelor, motiv pentru care a şi lansat o consultare publică.
Biodiversitatea în scădere, precum şi problemele create de schimbările climatice concentrează un răspuns comun al statelor membre UE şi al Comisiei Europene. Arnaud Schwartz, vice-preşedinte CE, a explicat legătura dintre acestea.
Agricultorii se confruntă cu o dublă provocare - ei trebuie să producă alimente, dar să protejeze în același timp natura și biodiversitatea.
Efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai vizibile la nivelul României și la nivel internațional.
Comisia a aprobat patru noi programe Interreg incluzând 10 state membre între care şi România, plus Ucraina și Moldova, cu o finanțare totală din partea Uniunii de 533 de milioane de euro pentru perioada 2021-2027.
41% din finanţarea Planului de redresare și reziliență al României (PNRR) va sprijini tranziția verde.
Parlamentul European a adoptat recent rezoluția privind noua strategie a Uniunii Europene pentru gestionarea durabilă a pădurilor în Europa, pentru anul 2030.
Pădurile lumii care adăpostesc 80% din biodiversitate, dispar. Defrişările pădurilor amenință populații întregi și subminează condițiile de viață pe Pământ. Defrişările care au loc în UE reprezintă 16% din defrișările globale.