Ne oprim azi în centrul României, la poalele versantului sud-estic al muntelui Piatra Craiului, la altitudinea de 1244 de metri, unde descoperim primul sat turistic din România, Șirnea.
Primăria municipiului Slobozia încurajează transportul nepoluant, pietonal sau velo, prin amenajarea de trasee şi prin achiziţionarea unor biciclete care vor fi puse la dispoziţia cetăţenilor.
Doar 5,3% dintre români aleg mersul pe bicicletă înspre birou sau școală, arată un studiu realizat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii Sud-Est și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România...
Parcul Natural Comana este o arie protejată de interes naţional, aflată la 35 de km distanţă de Bucureşti, în judetul Giurgiu.
Două companii care activează în domenii diferite, au dezvoltat un proiect comun datorită faptului că produsele lor, bicicletele Pegas şi cămăşile Braiconf, erau mărci binecunoscute românilor în anii 80, ai regimului comunist.
Ne îndreptăm astăzi spre centrul României, într-unul dintre judeţele cu oferta de turism cea mai bogată şi variată: Sibiu. Iar orice vizită ar trebui să pornească din oraşul reşedinţă de judeţ.
La sfârşit de martie iubitori ai pedalatului s-au reunit la Salonul bicicletei 2016. Bikepolo, urban trail sau maraton de indoor cycling au fost doar câteva dintre tentaţiile târgului.
Un eveniment ajuns la a cincea ediţie îşi propune să dea posibilitatea femeilor să se exprime sub diferite forme.
“Biciclete cu cravată este primul program de bike-sharing gratuit din România destinat centrelor de business, inițiat de Asociația Green Revolution în anul 2010.
La cei 23 de ani ai săi, Ariel Constantinof este poate cel mai tânăr şef de trib şi, cu siguranţă, unul dintre cei mai energici când vine vorba să militeze pentru drepturile comunităţii pe care o conduce.
La începutul lunii iulie, două echipe de biciclişti în tandem au pornit într-o caravană ce va parcurge un traseu format din câte 26 de oraşe.