Chiar din prima săptămână a noului său mandat, Comisia își intensifică eforturile de stimulare a tehnologiilor care contribuie la obiectivul zero emisii nete şi alocă 4,6 miliarde de euro în acest scop. Astfel, se va asigura competitivitatea industriei europene, îndeplinind în același timp obiectivele climatice convenite.
Serbia şi Uniunea Europeană au decis să stabilească legături mai strânse în domeniile materiilor prime sustenabile, a lanţurilor de producţie pentru baterii şi vehicule electrice. Acordul privind materiile prime, inclusiv aprovizionarea cu litiu şi lanţurile de producţie, va încuraja şi mai multe firme să investească în Serbia.
Lipsa materiilor prime, concurența acerbă și costurile mari încetinesc planul UE de a deveni un mare jucător mondial în industria bateriilor, iar obiectivele privind neutralitatea emisiilor pot fi afectate.
Comisia Europeană a aprobat schema României de sprijinire a investiţiilor în baterii şi panouri fotovoltaice. Măsura se înscrie în obiectivele Uniunii Europene privind tranziția ecologică.
Comisia Europeană a propus modernizarea legislaţiei comunitare privind bateriile, prezentând prima dintre iniţiativele anunţate în noul Plan de acţiune pentru economia circulară.