Europa și-a stabilit anumite ținte pentru următorii ani, pentru a reduce poluarea aerului. Și cum transportul este una dintre sursele principale de poluare, tot mai multe orașe dezvoltă proiecte în domeniul mijloacelor ecologice de transport.
La Piatra Neamț vor fi amenajate 80 de stații de așteptare a mijloacelor de transport public.
Fondurile atrase de la Uniunea Europeană sunt adevărate guri de oxigen pentru comunități. Oraşul Bocșa din Caraş-Severin derulează deja o serie de proiecte cu finanţare europeană.
Toate cele 6 orașe din Valea Jiului vor beneficia de un transport public integrat. Green line este un proiect ce vizează aspectele de mediu în ceea ce privește transportul în comun din Valea Jiului.
Aproape 30 de autobuze electrice vor fi folosite pentru transportul public din Tulcea datorită a două proiecte cu fonduri europene. Proiectele prevăd și stații de încărcare, la capăt de linie.
Transportul în comun în municipiul Arad este în plină transformare. Dorința locuitorilor este de a avea un oraș cu trafic nepoluant și cât mai puține mașini în zona centrală.
Curtea Europeană de Justiţie a decis, miercuri, că oraşele trebuie să ia măsuri dacă nivelul de poluare a aerului depăşeşte limita admisă într-un singur punct de măsurare.
Aproape paralizată la orele de vârf, circulația din Craiova poate fi resuscitată prin sistematizarea și modernizarea mijloacelor de transport în comun.
În fiecare an, peste 400 de mii de europeni mor prematur din cauza noxelor şi mult mai mulţi suferă de boli respiratorii şi cardiovasculare cauzate de poluarea atmosferică.
România nu îşi mai asumă 2019 ca anul adoptării monedei euro, iar stabilirea unei date certe necesită un consens politic şi social...