Poate cel mai cunoscut drum din București este Calea Victoriei – o importantă arteră din centrul capitalei, care se întinde de la Piața Națiunilor Unite până la Piața Victoriei (unde se află clădirea Guvernului României) și având o lungime de 2700 de metri.
Cuibul de liniște al artistilor, cel mai curat aer din țară și capitala iei românești sunt cele trei atribute care par să definească oraşul spre care ne îndreptăm astăzi: Breaza.
În istoria arhitecturii române, numele Cerchez este întâlnit mai des decât altele. El provine de la trei familii de români de origine armeană și a fost purtat de nu mai puțin de cinci arhitecți importanți care au fost nu doar artiști, ci și oameni ai timpurilor lor: frații Grigore P. Cerchez și Nicolae P. Cerchez, frații Grigore G. Cerchez și Artaxerxe Cerchez și al cincilea, Hristea Cerchez.
Una dintre arterele vechi și importante din București este strada Brezoianu, una dintre cele mai bine conservate străzi din punct de vedere istoric și arhitectural.
Împletirea eleganței cu ritmurile vieții cotidiene: design interior - rădăcini, extensii și reflexii. Participă: Mugur Kreiss, arhitect și...
O plimbare prin cartierele Bucureștiului unde s-au păstrat vechile locuințe burgheze aduce în fața ochilor, inevitabil, arhitectura lor și arhitecții care le-au construit.
În partea estică a Bucureștiului, în zona care odinioară se numea Bariera Vergului și marca una dintre limitele orașului, se întinde unul din cartierele istorice ale capitalei, cartier negustoresc, al micii burgheziei, intrat deja în mitologia urbană.
Pe teritoriul dintre râurile Mureș și Olt și Munții Carpați, începând cu secolul al 12-lea, au început să locuiască și germani colonizați de regii Ungariei.
Poposim încă o dată în acest an, în Mica Vienă, oraşul de pe Bega, oraş Capitală Europeană a Culturii 2023, oraş multicultural, aflat în vestul ţării, situat la mai puţin de 700 km distanţă faţă de 13 capitale europene.
Am vizitat Muzeul Conacul Bellu, de la Urlaţi, monument reprezentativ pentru arhitectura veche românească.
Artiști, arhitecți și botaniști invocă un paradis vegetal în inima unei aglomerări urbane.
În perioada 2 septembrie - 20 octombrie are loc proiectul multidisciplinar “Ecologiile grijii și îngrijirii.
Acum, Aici, Acolo este proiectul care reprezintă România la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023.
Istoria Bucureștiului de la sfârșitul anilor '70 și în anii '80 a fost marcată de transformări care au lăsat urme adânci în amintirile celor care au fost martori oculari.
Paul Stăncioiu are 25 de ani şi este coordonator adjunct al filialei Franţa a Ligii Studenţilor Români din Străinătate.