În anii 80, toamna era perioada în care, profitând de abundenţa de legume, aproape toată lumea conserva legume, conform unor reţete în care era folosit cât mai puţin ulei alimentar, raţionalizat în acea perioadă.
În anii 80, toamna era perioada în care, profitând de abundenţa de legume, aproape toată lumea conserva legume, conform unor reţete în care era folosit cât mai puţin ulei alimentar, raţionalizat în acea perioadă.
Vara este anotimpul celor mai multe serbări câmpeneşti, ocazii de a asculta muzică tradiţională, dar și de a petrece alături de familie şi de prieteni.
Vara este anotimpul celor mai multe serbări câmpeneşti, ocazii de a asculta muzică tradiţională, dar și de a petrece alături de familie şi de prieteni.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv rece. Se prepară din diferite legume precum vinete, gogoşari, ardei capia, ardei gras, fasole verde sau boabe şi ceapă.
Amestec de legume coapte pe plită sau în cuptor şi apoi tocate, zacusca este un excelent aperitiv rece. Se prepară din diferite legume precum vinete, gogoşari, ardei capia, ardei gras, fasole verde sau boabe şi ceapă.
Conservarea legumelor în propria gospodărie reprezintă, de multe ori, perpetuarea unei tradiţii de familie, însă, pe de altă parte, înseamnă şi o importantă resursă pentru bucătărie.
Conservarea legumelor în propria gospodărie reprezintă, de multe ori, perpetuarea unei tradiţii de familie, însă, pe de altă parte, înseamnă şi o importantă resursă pentru bucătărie.