Deciziile luate la nivelul Uniunii Europene ne afectează viața de zi cu zi, uneori chiar fără să ne dăm seama. Dispozițiile și legile, aplicabile în toate statele membre, sunt rezultatul negocierilor atât în cadrul Consiliului, cât și în Parlamentul European pentru care mulți dintre noi am mers ieri la vot.
Județele Călărași, Giurgiu, Ialomița și Ilfov din România vor beneficia de fonduri de la Comisia Europeană pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată. Ceea ce înseamnă o mai bună calitate a apei potabile, dar și rețele noi de canalizare.
Recunoașterea dreptului la apă potabilă și la salubritate ca unul dintre drepturile omului a reprezentat un pas fundamental către o mai mare dreptate socială și de mediu.
Un sfert din rețeaua de apă a comunei Dumbrăvița din județul Timiș este reabilitată cu sprijin financiar din fondurile europene. Și rețeaua de canalizare a localității va fi extinsă până în toamna acestui an, tot din fonduri ale Uniunii.
În județul Gorj continuă proiectele APAREGIO de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din aria de operare.
Comisia Europeană a aprobat o investiție majoră pentru modernizarea și instalarea infrastructurilor de apă potabilă și canalizare din România.
Eurodeputații au votat, ieri, o directivă prin care solicită statelor membre ca apa potabilă de la robinet să fie mai sigură pentru cetățenii europeni.
Consiliul UE şi-a adoptat poziţia cu privire la propunerea de revizuire a Directivei privind apa potabilă. Noile norme actualizează standardele de calitate pe care trebuie să le îndeplinească apa potabilă.
Europenii ar trebui să consume mai mult apă de la robinet, consideră membrii legislativului comunitar. Reuniți recent în sesiune plenară la Strasbourg, parlamentarii europeni au votat în favoarea actualizării normelor de calitate a apei potabile.
Comisia Europeană a revizuit Directiva Uniunii Europene privind apa potabilă, îmbunătățirea calității și accesului cetățenilor la apa...